Πως εκπαιδεύεται ένας αστυνομικός σκύλος- Οι δημοφιλέστερες ράτσες

Οι εκπαίδευση των σκύλων στην Αστυνομία είναι ιδιαίτερα σημαντική στον τομέα ανεύρεσης ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών.


Η εκπαίδευση των αστυνομικών σκύλων είναι διαρκής και «ζωντανή», μεταλλάσσεται δηλαδή κάθε τόσο, όσο η επιστήμη κατανοεί και ο άνθρωπος μαθαίνει περισσότερα για τον σκύλο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εκπαίδευση γίνεται με τις πλέον σύγχρονες και θετικές μεθόδους, βασισμένη στην επιβράβευση και όχι στην τιμωρία.

Οι αστυνομικοί σκύλοι δεν επιλέγονται πάντα με βάση τη ράτσα, αλλά εξετάζονται τα χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες και οι ικανότητες του κάθε ζώου ξεχωριστά. Γερμανικά ποιμενικά, retriever Golden ή Labrador και Μπλαντχάουντ, είναι ράτσες που βασικές τους αρμοδιότητες είναι, η εύρεση ναρκωτικών ουσιών, ο εντοπισμός εκρηκτικών μηχανισμών και η ενίσχυση περιπολιών.

Πόσο καιρό χρειάζεται να εκπαιδεύτει ένα αστυνομικό σκυλί;

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι εκπαιδευτές αρχίζουν να δοκιμάζουν και να γυμνάζουν τα κουτάβια κουτάβι όταν είναι εβδομάδες 6. Ένα παράδειγμα δοκιμής ενός κουταβιού σε νεαρή ηλικία είναι να κυλήσει μια μπάλα κάτω από έναν καναπέ. Πολλά από τα κουτάβια θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια να πάρουν την μπάλα αφού είναι μακριά. Ωστόσο, το ένα επίμονο κουτάβι που συνεχίζει να προσπαθεί να πάρει την μπάλα για αρκετά λεπτά δείχνει ένα υψηλό φυσικό δίσκο που είναι κρίσιμο για τα αστυνομικά σκυλιά.

Έτσι, όταν ένα σκυλί επιλέγεται από ένα τμήμα για να είναι το επόμενο K-9, η αρχική εκπαίδευσή τους περιπολίας διαρκεί αρκετές εβδομάδες. Το σχολείο ανίχνευσης ναρκωτικών ή εκρηκτικών συνήθως λαμβάνει εβδομάδες 3-4. Μετά την αρχική εκπαίδευση, οι ομάδες K-9 θα εκπαιδεύονται με συνέπεια για να διατηρούν τις δεξιότητές τους. Όλη η εκπαίδευσή τους τεκμηριώνεται σε αρχεία καταγραφής δικαστήριο στο μέλλον.

Τι συμβαίνει με ένα σκυλί της αστυνομίας όταν συνταξιοδοτείται;

Στην πραγματικότητα, η πόλη θα πουλήσει το σκυλί στον χειριστή για $ 1 κατά τη συνταξιοδότηση του σκύλου. Αυτή η συναλλαγή πώλησης απελευθερώνει την πόλη από την ευθύνη. Στην πραγματικότητα, επιτρέποντας στο K-9 να παραμείνει στο σπίτι του χειριστή του είναι ο πιο ανθρώπινος τρόπος για να απολαύσει το K-9 τη συνταξιοδότησή του.

Ποιος είναι εκπαιδευτής αστυνομικών σκύλων;

Ο Αστυνομικός εκπαιδευτής σκυλιών είναι κάποιος που διδάσκει ένα σκυλί βασικά σήματα χέρι και ορισμένες δεξιότητες της αστυνομίας. Αυτές οι ικανότητες δύναμης περιλαμβάνουν:

  • Παρακολούθηση και αλίευση εγκληματιών
  • Ανίχνευση λαθρεμπορίου και εκρηκτικών
  • Βοήθεια στην αναζήτηση κτιρίων
  • Περιπολίες
  • Προστασία των εκπαιδευτών τους και άλλων μελών της αστυνομίας

Στην πραγματικότητα, ένας αστυνομικός εκπαιδευτής σκυλιών είναι αυτός που εργάζεται για μια ιδιωτική εταιρεία κατάρτισης που προσφέρει τις υπηρεσίες της σε προσωπικούς ιδιοκτήτες σκύλων εκτός από την επιβολή του νόμου.

Βασικά, ένας αστυνομικός εκπαιδευτής σκύλων διδάσκει στο σκυλί πώς να ανταποκρίνεται σε εντολή, να είναι υπάκουος στις οδηγίες και να έχει τα σκυλιά K9 εξοικειωμένα με ανθρώπινη επαφή και φωνές.

Οι αρμοδιότητες του συνοδού-χειριστή είναι η συνεχής περιποίηση, φροντίδα και εκπαίδευση του σκύλου του, με τον οποίο καλλιεργείται μια άριστη σχέση μεταξύ τους, κάτι που επιδιώκεται και ως χαρακτηριστικό του εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου.

Οι δημοφιλέστερες ράτσες 

Γερμανικός Ποιμενικός

Είναι από τις πιο συνηθισμένες ράτσες αστυνομικών σκύλων και καμάρι των μονάδων Κ – 9. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι έξυπνος και ευλύγιστος. Θεωρείται το τρίτο εξυπνότερο είδος σκύλου, μετά το Σκωτσέζικο Ποιμενικό και το Κανίς. Ο βασικότερος λόγος που χρησιμοποιείται από την αστυνομία είναι ότι, έχει εκπληκτική ικανότητα επίθεσης. Χρησιμοποιείται κυρίως για σωματοφυλακή, καταδίωξη, εντοπισμό στοιχείων, ιχνηλασία, διάσωση και ανίχνευση ναρκωτικών ή εκρηκτικών. Είναι πιστός και δεν σταματάει μέχρι να φέρει εις πέρας το καθήκον του, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τη ζωή του.

Ροτβάιλερ

Τα Ροτβάιλερ είναι από τα πιο γενναία σκυλιά. Είναι εξαιρετικά ευφυή και γεροδεμένα. Έχουν πολύ καλή απόδοση, όσον αφορά την κατανόηση και την εκτέλεση εντολών και καθηκόντων, που καλούνται να πραγματοποιήσουν. Μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικά και προστατεύουν το χώρο. Συνήθως, χρησιμοποιούνται από την Αστυνομία για σωματοφυλακή και επίθεση, γιατί δεν φοβούνται τίποτα και είναι δυναμικά.

Ντόπερμαν Πίντσερ

Δημιουργήθηκε από συνδυασμό διαφόρων φυλών, που είχαν τα χαρακτηριστικά που χρειάζονταν για να τον κάνουν σκυλί-σωματοφύλακα. Είναι πολύ ελαφρύς με γυμνασμένα πόδια, γι’ αυτό τρέχει πολύ γρήγορα. Έχει επίσης, εξαιρετικά ισχυρό δάγκωμα. Η αστυνομία τον χρησιμοποιεί κυρίως για σωματοφυλακή και επίθεση.

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Τα Λαμπραντόρ είναι ιδιαίτερα φιλικά με τον άνθρωπο. Έχουν πολύ υψηλή νοημοσύνη και δεν είναι καθόλου επιθετικά, παρά μόνο αν κινδυνεύει πραγματικά ο ιδιοκτήτης τους. Είναι πολύ πιστά και υπάκουα. Χρησιμοποιούνται κυρίως στην ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών. Είναι σκύλοι «χαμηλών τόνων», χωρίς την ενέργεια που απαιτείται στην περιπολία και στις επιθέσεις

Μπλαντχάουντ

 

Έχει μεγάλη ικανότητα να διακρίνει ανθρώπινες οσμές ακόμη και μέρες αργότερα, σε μεγάλες αποστάσεις και μέσα στο νερό. Έχει πολύ καλή όσφρηση. Είναι πολύ επίμονο και αποφασισμένο να βρει αυτό, που του έχει ανατεθεί. Φημολογείται ότι μπορεί να μυρίσει ανθρώπινα ίχνη 4 ημερών και να κυνηγήσει κάποιον που προηγείται μέχρι 150 χιλιόμετρα. Γι’ αυτό, χρησιμοποιείται πολύ συχνά για παρακολούθηση υπόπτων, εντοπισμό αγνοουμένων, αλλά και για ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών.

Μπόξερ

Είναι από τα πιο γυμνασμένα και δυναμικά σκυλιά. Έχουν πολύ δυνατά άκρα και είναι εξαιρετικά ευλύγιστα. Γενναία και αποφασισμένα, θα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν το αφεντικό τους. Τα Μπόξερ έχουν μεγάλη πειθαρχία και εκτελούν πιστά τις εντολές που παίρνουν. Οι αρμοδιότητές τους στην αστυνομία είναι κυρίως για σωματοφυλακή και επίθεση.

Σνάουτσερ Γίγας

 

Το Σνάουτσερ είναι θαρραλέο, αποφασιστικό, με αυτοπεποίθηση και υψηλή ανταπόκριση στα ερεθίσματα. Προστατεύει το αφεντικό του ενστικτωδώς και έχει πολύ καλή αίσθηση του χώρου. Έχει δυνατό και κυριαρχικό χαρακτήρα. Η όσφρηση του είναι πολύ καλή, γι΄αυτό χρησιμοποιείται σε ομάδες διάσωσης. Είναι επίσης, πολύ καλός φύλακας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Ο σκύλος φύλακας άγγελος του 7χρονου Λουκ που πάσχει από διαβήτη

Για τον 7χρονο Λουκ από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, ο σκύλος του δεν είναι ένα απλό κατοικίδιο, είναι ο φύλακας άγγελος. Ο Λουκ πάσχει...

Πως θα απασχολήσετε το σκύλο σας όταν βρέχει

Η βόλτα είναι ένας τρόπος να βοηθήσει τον γούνινος ζωηρό φίλος σας να εκτονωθεί. Τι γίνεται όμως όταν βρέχει και περιορίζονται οι επιλογές σας;...

Καλαζάρ: Πως θα βοηθήσω τον σκύλο μου

Τι είναι η Λεϊσμανίαση και τι πρέπει να κάνουμε εάν το σκυλί μας βρεθεί θετικό Η λεϊσμανίαση ή Καλαζάρ οφείλεται σε παράσιτο με την ονομασία...

Ελληνικό Πάσχα: είναι δυσάρεστη εμπειρία για τα κατοικίδια;

Το Ελληνικό Πάσχα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα κατοικίδια εάν δεν προσέξουμε. Της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Αν και πρόκειται για μια λαχταριστή γιορτή, καθώς ο εορτασμός...

Τα κατοικίδια μολύνονται από κορονοϊό, αλλά δεν τον μεταδίδουν

Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν 540 σκυλιά και 277 γάτες στη Λομβαρδία, την περιοχή στην Ιταλία που επλήγη περισσότερο από τον κορονοϊό. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι...