Η μικρή μπέμπα-χούμαν κι εγώ ‒ Μέρος Ι

Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα καταλάβεις αν δεν τα ζήσεις από πρώτο χέρι. Μου είχαν πει πολλοί σκυλοσύντροφοι από τις βόλτες στο βουνό ιστορίες δεκάδες για τον ερχομό νέου, μικρού χούμαν στις οικογένειές τους.

Πως θέλει εννέα ολόκληρους μήνες, πως θα λείπει η σκυλομάνα για λίγες μέρες και πως μετά, αυτό που άκουγα τόσο καιρό να χορεύει μέσα στην κοιλιά της, θα έρθει στον κόσμο και θα ζούμε όλοι μαζί στο σπίτι.

Αυτό που δεν μου είχε πει βέβαια κανείς είναι ότι, για λίγο καιρό, μέχρι το μικρό χουμανάκι να μάθει να με βλέπει και να με αντιλαμβάνεται σωστά, δεν θα μου δίνει καμία σημασία. Τι πήγαινα παιχνίδια στα πόδια της μπέμπας, τι κούναγα την ουρά σαν χαζό, τίποτα αυτή! Έπρεπε να πάει κοντά 4 μηνών για να μου χαμογελάσει. Αλλά ξέρετε κάτι; ΑΞΙΖΕ.

Αυτό το χαμόγελο που μου έκανε η μπέμπα-χούμαν ήταν όλα τα σαλάμια του κόσμου.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή.

Μια μέρα, στα καλά καθούμενα, μυρίζω τη σκυλομάνα και εντοπίζω κάτι διαφορετικό. Κάτι, κάτι είχε αλλάξει στη μυρωδιά της, αλλά ούτε αυτή ήξερε ακόμα τι. Εγώ, για να είμαι σίγουρος ότι είναι καλά, έγινα σούπερ γλυκός και τρυφερός μαζί της και πήγαινα και ξάπλωνα πάνω στην κοιλιά της.

εγκυος

Και μια μέρα έρχεται και μου λέει χαμογελαστή ότι είναι έγκυος και πως, πέρα από σκυλομάνα, θα γίνει και μωρομάνα!

Και να τα τα δάκρυα της χαράς, όλοι τους.

Και ο σκυλομπαμπάς και οι σκυλογιαγιάδες! Πολύ κλάμα. Δεν σας καταλαβαίνω, χούμανς. Εμείς, όταν έχουμε «κουταβοερχομό», δεν κλαίμε. Απλώς ταΐζουμε καλά την έγκυο σκυλίτσα για να έχει κουράγιο.

Μην τα πολυλογώ, μετά ήρθε και αυτό το Covid-19 και έμεινε η σκυλομάνα σπίτι να δουλεύει κι εγώ να της προσέχω την κοιλιά. Μα τι ωραία που περνούσα!

Ώσπου, ήρθε ο Ιούλιος και άρχισε η σκυλομαμά να κάνει δέκα ώρες να με προφτάσει στη βόλτα. Ανεβαίναμε στον λόφο και όλο κοντοστεκόμουν και την περίμενα να ανηφορίσει. Και μια Τρίτη, πρωί πρωί, φεύγουν παρέα οι χούμανς μου με ένα βαλιτσάκι και, αφήνοντάς με πίσω, μου δίνουν και ένα νέο παιχνίδι.

Όπα, λέω! Αυτό είναι ξεκάθαρο καλόπιασμα!

Ήρθε και η σκυλογιαγιά εκείνη τη μέρα να μου κάνει παρέα όσο έλειπαν. Και ήταν ανήσυχη και όλο βούρκωνε και έλεγε πόσο ήθελε να πάει και αυτή μαζί, αλλά δεν επιτρεπόταν.

μπέμπα χούμαν

Δεν καταλάβαινα, αλλά βράδιασε και άκουσα κλειδί στην πόρτα και πετάχτηκα σαν πυροτέχνημα να τους καλωσορίσω, και τι να δω! Ο σκυλομπαμπάς μόνος του, με μία πάνα να μυρίζει πιπί στο χέρι, να μου λέει χαρούμενος να κάνω υπομονή τρεις-τέσσερις μέρες.

Και τι είναι αυτό το πιπί το καινούργιο; Και, πάνω απ’ όλα, πότε θα έρθουν σπίτι σκυλομάνα – μωρομάνα και μπέμπα-χούμαν;

Έκανα υπομονή, και λίγες μέρες μετά ήρθαν. Και από τότε άλλαξαν όλα. Άλλαξαν οι μυρωδιές, άλλαξαν οι ήχοι, ακόμη και λίγο οι βόλτες μου άλλαξαν στην αρχή, αλλά χαλάλι.

Γιατί έχω σοβαρές υποψίες ότι το μικρό χουμανάκι σύντομα θα θέλει να παίξουμε.

μπέμπα χούμαν

Επίσης, μου είπε η Μπιζέλω η Ντόπερμαν ότι, μόλις μάθει το χουμανάκι να τρώει κανονικό φαΐ, θα γεμίζει το πάτωμα, και εμένα, λιχουδιές!

Ω, σκύλοι του δάσους, ακούσατε;

Χαλάλι η υπομονή! Έχω μάθει να μην πειράζω τα παιχνίδια της – σχεδόν. Και έχω μάθει να τη φυλάω όταν πίνει το γάλα της.

Μείνετε συντονισμένοι. Θα σας πω τι άλλο κάνουμε παρέα, άλλη στιγμή. Τώρα εντόπισα τη μυρωδιά νούμερο δύο. Πρέπει να πάω στη μωρομάνα να τη σκουντήξω για να αλλάξουμε πάνα στην μπέμπα moo!

To be continued

Γράφει το Skylimoo

με τη βοήθεια της χούμαν του, Αμάντας Πατσοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Χάμστερ: Πως θα φτιάξετε την φωλιά του

Το χάμστερ σας θα εκτιμήσει πολύ αν του διαθέσετε υλικό για να φτιάξει τη φωλιά του. Αυτό, δεν είναι απαραίτητο να το βρείτε μόνο...

Εκπέμπουν SOS τα ζώα της ΑΝΙΜΑ λόγω της φωτιάς στα Καλύβια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον Δήμο Σαρωνικού. Μετά από ανάρτηση του δημάρχου, Πέτρου Φιλίππου ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,...

Τα μαθήματα …ζωής που μας διδάσκουν τα κατοικίδια

Τα ζώα προσφέρουν την αγάπη τους ανιδιοτελώς, αυτό το ξέρουν όλοι.Τι μαθήματα ζωής προσφέρουν τα ζώα στις ανθρώπινες σχέσεις;   «Γεια» και «αντίο» είναι λέξεις κλειδιά Πρόσφατη...

Αδέσποτες ψυχές: Αναζητούν τον σεβασμό και τη φροντίδα μας

της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Ο Σωκράτης, από τους πιο γνωστούς αδέσποτους σκυλάκους του κέντρου της Αθήνας, που έμοιαζε με λιονταράκι, δεν είναι πλέον μαζί μας. Στις 20...

Πως θα απασχολήσετε το σκύλο σας όταν βρέχει

Η βόλτα είναι ένας τρόπος να βοηθήσει τον γούνινος ζωηρό φίλος σας να εκτονωθεί. Τι γίνεται όμως όταν βρέχει και περιορίζονται οι επιλογές σας;...