Η μικρή μπέμπα-χούμαν κι εγώ ‒ Μέρος Ι

Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα καταλάβεις αν δεν τα ζήσεις από πρώτο χέρι. Μου είχαν πει πολλοί σκυλοσύντροφοι από τις βόλτες στο βουνό ιστορίες δεκάδες για τον ερχομό νέου, μικρού χούμαν στις οικογένειές τους.

Πως θέλει εννέα ολόκληρους μήνες, πως θα λείπει η σκυλομάνα για λίγες μέρες και πως μετά, αυτό που άκουγα τόσο καιρό να χορεύει μέσα στην κοιλιά της, θα έρθει στον κόσμο και θα ζούμε όλοι μαζί στο σπίτι.

Αυτό που δεν μου είχε πει βέβαια κανείς είναι ότι, για λίγο καιρό, μέχρι το μικρό χουμανάκι να μάθει να με βλέπει και να με αντιλαμβάνεται σωστά, δεν θα μου δίνει καμία σημασία. Τι πήγαινα παιχνίδια στα πόδια της μπέμπας, τι κούναγα την ουρά σαν χαζό, τίποτα αυτή! Έπρεπε να πάει κοντά 4 μηνών για να μου χαμογελάσει. Αλλά ξέρετε κάτι; ΑΞΙΖΕ.

Αυτό το χαμόγελο που μου έκανε η μπέμπα-χούμαν ήταν όλα τα σαλάμια του κόσμου.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή.

Μια μέρα, στα καλά καθούμενα, μυρίζω τη σκυλομάνα και εντοπίζω κάτι διαφορετικό. Κάτι, κάτι είχε αλλάξει στη μυρωδιά της, αλλά ούτε αυτή ήξερε ακόμα τι. Εγώ, για να είμαι σίγουρος ότι είναι καλά, έγινα σούπερ γλυκός και τρυφερός μαζί της και πήγαινα και ξάπλωνα πάνω στην κοιλιά της.

εγκυος

Και μια μέρα έρχεται και μου λέει χαμογελαστή ότι είναι έγκυος και πως, πέρα από σκυλομάνα, θα γίνει και μωρομάνα!

Και να τα τα δάκρυα της χαράς, όλοι τους.

Και ο σκυλομπαμπάς και οι σκυλογιαγιάδες! Πολύ κλάμα. Δεν σας καταλαβαίνω, χούμανς. Εμείς, όταν έχουμε «κουταβοερχομό», δεν κλαίμε. Απλώς ταΐζουμε καλά την έγκυο σκυλίτσα για να έχει κουράγιο.

Μην τα πολυλογώ, μετά ήρθε και αυτό το Covid-19 και έμεινε η σκυλομάνα σπίτι να δουλεύει κι εγώ να της προσέχω την κοιλιά. Μα τι ωραία που περνούσα!

Ώσπου, ήρθε ο Ιούλιος και άρχισε η σκυλομαμά να κάνει δέκα ώρες να με προφτάσει στη βόλτα. Ανεβαίναμε στον λόφο και όλο κοντοστεκόμουν και την περίμενα να ανηφορίσει. Και μια Τρίτη, πρωί πρωί, φεύγουν παρέα οι χούμανς μου με ένα βαλιτσάκι και, αφήνοντάς με πίσω, μου δίνουν και ένα νέο παιχνίδι.

Όπα, λέω! Αυτό είναι ξεκάθαρο καλόπιασμα!

Ήρθε και η σκυλογιαγιά εκείνη τη μέρα να μου κάνει παρέα όσο έλειπαν. Και ήταν ανήσυχη και όλο βούρκωνε και έλεγε πόσο ήθελε να πάει και αυτή μαζί, αλλά δεν επιτρεπόταν.

μπέμπα χούμαν

Δεν καταλάβαινα, αλλά βράδιασε και άκουσα κλειδί στην πόρτα και πετάχτηκα σαν πυροτέχνημα να τους καλωσορίσω, και τι να δω! Ο σκυλομπαμπάς μόνος του, με μία πάνα να μυρίζει πιπί στο χέρι, να μου λέει χαρούμενος να κάνω υπομονή τρεις-τέσσερις μέρες.

Και τι είναι αυτό το πιπί το καινούργιο; Και, πάνω απ’ όλα, πότε θα έρθουν σπίτι σκυλομάνα – μωρομάνα και μπέμπα-χούμαν;

Έκανα υπομονή, και λίγες μέρες μετά ήρθαν. Και από τότε άλλαξαν όλα. Άλλαξαν οι μυρωδιές, άλλαξαν οι ήχοι, ακόμη και λίγο οι βόλτες μου άλλαξαν στην αρχή, αλλά χαλάλι.

Γιατί έχω σοβαρές υποψίες ότι το μικρό χουμανάκι σύντομα θα θέλει να παίξουμε.

μπέμπα χούμαν

Επίσης, μου είπε η Μπιζέλω η Ντόπερμαν ότι, μόλις μάθει το χουμανάκι να τρώει κανονικό φαΐ, θα γεμίζει το πάτωμα, και εμένα, λιχουδιές!

Ω, σκύλοι του δάσους, ακούσατε;

Χαλάλι η υπομονή! Έχω μάθει να μην πειράζω τα παιχνίδια της – σχεδόν. Και έχω μάθει να τη φυλάω όταν πίνει το γάλα της.

Μείνετε συντονισμένοι. Θα σας πω τι άλλο κάνουμε παρέα, άλλη στιγμή. Τώρα εντόπισα τη μυρωδιά νούμερο δύο. Πρέπει να πάω στη μωρομάνα να τη σκουντήξω για να αλλάξουμε πάνα στην μπέμπα moo!

To be continued

Γράφει το Skylimoo

με τη βοήθεια της χούμαν του, Αμάντας Πατσοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Σάλος από φιλοζωικές στην Κρήτη: Δολοφονήθηκε σκυλάκι που επρόκειτο να υιοθετηθεί

Σάλος από φιλοζωικές στην Κρήτη: Δολοφονήθηκε σκυλάκι που επρόκειτο να υιοθετηθεί – τραγικές εικόνες. Το ποσοστά, σε σχέση με τις φρικαλεότητες, όχι απλώς δεν μειώνονται, αλλά...

Ο σκύλος φύλακας άγγελος του 7χρονου Λουκ που πάσχει από διαβήτη

Για τον 7χρονο Λουκ από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, ο σκύλος του δεν είναι ένα απλό κατοικίδιο, είναι ο φύλακας άγγελος. Ο Λουκ πάσχει...

Υδροθεραπεία: Τι είναι και ποια οφέλη έχει για τον σκύλο σας

«Υδροθεραπεία» σημαίνει «θεραπεία του νερού» στα ελληνικά και τα σκυλιά μπορούν να επωφεληθούν με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι επωφελούνται. Πώς μπορεί να βοηθήσει...

Φθιώτιδα: Δημοπρασία για την κατασκευή καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Ο Δήμαρχος Λόκρων προκηρύσσει δημοπρασία για την μίσθωση "ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ – ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ". Διακηρύσσει Δημοπρασία μειοδοτική, φανερή...

Κρήτη: Η μασκότ των δικαστηρίων είναι ο Φρίξος

Ο Φρίξος, είναι σκυλούκος και η γκράντε ατραξιόν, η μασκότ στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Εδώ και δύο χρόνια, είναι… θαμώνας στο Εφετείο, αλλά και σταθερή αξία, γενικότερα,...