Η γαριφαλιά που μάδησα και οι τύψεις μου

Δηλαδή έχω άδικο; Μετά από τόσους μήνες, σκύλος είμαι και ‘γω, έμαθα αλλιώς. Και στην τελική, σιγά τη γαριφαλιά, τα μαύρα της τα χάλια είχε ούτως ή αλλιώς, μισομαραμένη ήταν.

Ας τα πάρω τα πράγματα από την αρχή.

Για πολλούς και διάφορους λόγους, από πέρυσι τον Δεκέμβρη έμαθα να έχω παρέα σχεδόν όλη μέρα. Είτε ο σκυλοπατέρας, είτε η σκυλομάνα, δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά έμεναν σπίτι μαζί μου. Ακόμη και σημασία αρκετή να μη μου έδιναν, δεν με πείραζε, μου αρκούσε που ήταν στον ίδιο χώρο, τους μύριζα, τους άκουγα, τους έβλεπα.

Χτες, δεν ήμουν πολύ καλό παιδί. Αυτή η κλεισούρα, το lockdown πώς το λένε, δεν μου έχει κάνει και πολύ καλό νομίζω. Είχα κάτι θεματάκια από πριν, όπως όταν ακούω ομιλίες στο πλατύσκαλο της πολυκατοικίας που με πιάνει και γαβγίζω σαν τρελός να διώξω τον εχθρό.

Ε, και το έκανα μία, μου φώναξε η μαμά να σταματήσω.

Ε, και το έκανα δύο, ήρθε με τη λιχουδιά στο χέρι να με εκπαιδεύσει – αν και τα έχουμε μάθει αυτά, αλλά τα ξέχασα.

Το ξανάκανα και τρίτη φορά και τη ξύπνησα τη μπέμπα τελικά. Και να πεις πως ήταν στο δικό μας όροφο! Ούτε καν. Αλλά με είχε πιάσει, δεν μπορούσα, πείσμωσα και δεν άκουγα κανέναν.

Και δεν με μάλωσε η μαμά, αλλά μου ζήτησε να βγω στο μπαλκόνι για λίγο γιατί τη νευρίασα πολύ νομίζω. Και βγήκα και μου έκλεισε τη μπαλκονόπορτα και μου είπε να καθίσω έξω, μόνος μου, για λίγο.

Δεν μου άρεσε αυτό. Μόνος μου; Πώς μόνος μου; Πόση ώρα μόνος μου; Πέντε λεπτά μόνος μου ή μισή ώρα μόνος μου;

Και με έπιασε ένα άγχος, ένας πανικός! Έπρεπε να σκαρφιστώ έναν τρόπο να κερδίσω την προσοχή της αμέσως.

τύψεις

Δεν έπιασε το κουταβίσιο κλάμα μου – το κάνω τέλεια και ας κοντεύω τριών χρονών πια, και αφού δεν «μάσησε» που σήκωσα τα μπροστινά paw-δάρια και χτύπαγα στο τζάμι, είχα αρχίσει να ξεμένω από ιδέες.

Μέχρι που την είδα, εκεί ξερακιανή και προκλητικά τοποθετημένη ώστε να την φτάνω: τη γλάστρα με τη γαριφαλιά.

Πήρα σπουδαία πόζα, γάβγισα να πάρω φόρα και της επιτέθηκα!

Και έκανα μια τρύπα στο νερό! Η σκυλομάνα είναι πιο πεισματάρα από μένα. Κοντοστάθηκε στη μπαλκονόπορτα, με ρώτησε αν το έκανα επίτηδες για να μπω μέσα και πριν προλάβω να απαντήσω μου είπε «θα μείνεις έξω άλλη μία ώρα». Σκληρή.

Και έτσι τώρα, ήρθα εδώ να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για να είμαι σίγουρος. Μπορεί να με πήρε αγκαλιές πολλές μετά και να λέει πως το «έχουμε αφήσει πίσω μας αυτό το καβγαδάκι» αλλά εγώ ακόμη νιώθω τύψεις.

Όχι για τη γαριφαλιά. Αυτήν, ποτέ δεν την συμπάθησα.

Τύψεις για τη σκυλομάνα, που την νευρίασα, και για τον σκυλοπατέρα που βάλθηκε να μαζεύει τα χώματα από το μπαλκόνι το βράδυ αργά.

Ελπίζω μέχρι την Παρασκευή, που έχει Χριστουγεννιάτικο φαΐ, να το έχω ξεπεράσει. Δεν μπορώ να διανοηθώ να σταθεί κάτι εμπόδιο ανάμεσα σε εμένα και τις μπουκιές γαλοπούλας.

Γράφει το Skylimoo

με τη βοήθεια της χούμαν του, Αμάντας Πατσοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ένα σπιτάκι για τα αδεσποτάκια με… ονοματεπώνυμο

Σπιτάκια για τα αδεσποτάκια κινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τα γνωρίζουν οι φιλόζωοι ακόμη και με το μικρό τους όνομα, αναμένεται να το...

Χάμστερ: Πως θα φτιάξετε την φωλιά του

Το χάμστερ σας θα εκτιμήσει πολύ αν του διαθέσετε υλικό για να φτιάξει τη φωλιά του. Αυτό, δεν είναι απαραίτητο να το βρείτε μόνο...

Κοκκιδίωση: Η νόσος των κουνελιών και τα βασικά συμπτώματα

Κοκκιδίωση,  μια από τις πιο σοβαρές ασθένειες που προσβάλουν την οικογένεια των κουνελιών και προκαλείται από μικροσκοπικούς οργανισμούς τα κοκκίδια, που ζουν ή στο ήπαρ...

Δωρεάν μικροτσίπ στα κατοικίδια δημοτών

Ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να συμβάλει στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην εξασφάλιση της ευζωίας για όλους τους τετράποδους φίλους μας, ξεκινά ο δήμος Αθηναίων. Πρόκειται...

Οι χούμανς είναι τα πιο πειθήνια ζώα

Απ’ ό,τι βλέπω στις ειδήσεις, γίνεται χαμός «εκεί έξω». Όλο και κάτι γίνεται και θα γεμίσει «ειδικούς φρουρούς» και πάσης φύσεως αστυνόμους η χώρα...