Εγώ, πάντως, τα έχω κάνει όλα τα σκυλίσια τα εμβόλια

Όποτε ανοίγει η χούμαν την τηλεόραση, όλο και κάποιος λέει για ένα εμβόλιο.

Και στο ράδιο δηλαδή, για αυτό μόνο λένε. Το ίδιο και στο facebook, έχει βουίξει ο τόπος για τα εμβόλια που θα κάνει όλη η χουμανοσύνη για να προστατευτεί από τον κορονοϊό.

Ένα εμβόλιο κατά της πείνας που μου φτάνει το στομάχι στην πλάτη συνέχεια, δεν ξέρετε να φτιάξετε δηλαδή;

Στο θέμα μας:

Και άλλοι είναι χαρούμενοι, άλλοι είναι σκεπτικοί, άλλοι είναι πέρα-από-σκεπτικοί – δεν έχω βρει λέξη για αυτούς ακόμη – και άλλοι είναι απλά γκρινιάρηδες.

Εγώ πάντως τα έχω κάνει όλα μου τα σκυλίσια τα εμβόλια. Και μάλιστα, την τελευταία φορά, δεν κούνησα μουσοδότριχα · τόσο ψύχραιμος. Και της λύσσας έχω κάνει και θα ξανακάνω, και το άλλο για να μην κολλήσω τον ιό που προκαλεί Νόσο του Carre (μόρβα) έχω κάνει.

Και να σας πω και κάτι; Από 6 εβδομάδων κουταβάκος ξεκίνησα, τόσο θαρραλέος.
Και εσείς, ακόμη το συζητάτε;

Να σας βοηθήσω εγώ! Καραντίνα σας αρέσει; Όχι. Κλεισούρα σας αρέσει; Όχι. Σαράντα πυρετός και δύσπνοια σας αρέσει; Δεν νομίζω.

Και μη μου πείτε τώρα, ότι είχατε έναν φίλο που έπαθε κόβιντ και απλά ξερόβηξε και του έφυγε έτσι απλά! Ναι, οκ, μπορεί κάποιοι να είναι τυχεροί και να μην αρρωσταίνουν βαριά αλλά, αυτή τη στιγμή που σας γράφω, βλέπω πως επίσημα, 4.672 είναι ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα.

Και φυσικά μην αρχίσουμε να λέμε για το αν είναι 4.672 ή μήπως 4.539 ή 3.215 ή «κάτι μας κρύβουν», γιατί θα αρχίσω να γρυλίζω. Μα και – υποθετικά – 500 να είναι όλοι και όλοι οι ανθρώποι που έφυγαν -λες και θα ήταν λίγοι, δεν είναι λόγος να πεθάνει ούτε ένας ακόμη από αυτό το πράγμα.

Χούμανς! Μη μπερδεύετε τη δυσπιστία για όσα σας «αναγκάζει» η κυβέρνηση να κάνετε με το αν είναι σωστό ή όχι να εμβολιαστείτε. Το ότι ο κόβιντ «έδωσε θάρρος στο χωριάτη και σας ανέβηκε στο κρεβάτι» είναι ένα άλλο, λυπηρό γεγονός! («Χωριάτης» είναι όλοι οι χούμανς της Βουλής λέει η σκυλομάνα και «κρεβάτι» νομίζω πως είναι κυριολεκτικά το κρεβάτι των χούμανς, αφού μέχρι εκεί φθάνουν οι έλεγχοι των χωροφυλάκων.)

Δεν ξέρω. Εμένα δεν θα μου άρεσε να είμαι εκτεθειμένος σε κανέναν περίεργο ιό, για πολύ καιρό. Εγώ θέλω να παίζω και να αγκαλιάζω τους σκυλοσυντρόφους μου ελεύθερα, χωρίς να φοβάμαι τίποτα. Και θέλω να ανοίξουν ξανά τα εστιατόρια, οι ταβέρνες,και οι καφετέριες.

Και θέλω να μπορούν να έρχονται άφοβα οι σκυλοπαππούδες μου να με βλέπουν.

Αν τώρα, φοβάστε μη τυχόν έχει παρενέργειες το εμβόλιο, τότε χούμανς, έχω μια ιδέα: να περιμένετε 10 – 20 χρονάκια και όσοι ζείτε έως τότε, να αποφασίσετε αν πρέπει να το κάνετε ή όχι. Ή, και γιατί να μην σταματήσετε να παίρνετε και φάρμακα για τους πόνους σας, γιατί, ποτέ δε ξέρεις, μπορεί μακροχρόνια να αποδειχθούν επιβλαβή και αυτά, όπως έχει γίνει κατά καιρούς με διάφορα.

εμβόλιο

Πιο πολύ θα έπρεπε να σας νοιάζει να φτάσει το φάρμακο για όλους και να σας το δώσουν σωστά, και όχι για το τι έχει μέσα αγαπημένοι μου δίποδοι.
Και για τις κροκέτες μας, κάποιοι δεν ξέρετε εάν έχουν μέσα ό,τι γράφει συσκευασία, αλλά μας τις σερβίρετε χούμανς. Και όσοι δεν τον κάνετε, και προτιμάτε να μας μαγειρεύετε, ξέρετε τι κακά πράγματα μπορεί να έχουν περάσει από τα κρεατάκια και τα λαχανικά που μας δίνετε;

Για αυτό σας λέω, αν αρχίσετε να το αναλύετε τόσο πολύ, τότε θα τρελαθείτε, χούμανς. Στο τέλος, ούτε νερό δε θα πίνετε, γιατί ποιος ξέρει τι του ρίχνουν μέσα θα λέτε!

Αν θέλετε να τσακωθείτε για κάτι, μπορείτε να τσακωθείτε για όσα σας βάζουν να τσακώνεστε χρόνια τώρα για να είστε φρόνιμοι μετά.

Να κάνετε λοιπόν αυτό που πρέπει. Και μαζί με εσάς, να φροντίσετε σωστά και τους τετράποδους μου φίλους.

Και για όσους δεν θυμούνται, το πλάνο εμβολιασμού για σκύλους περιλαμβάνει εμβόλια έναντι των παρακάτω ιών:

 • Παρβοϊός του σκύλου
 • Ιός του Carre
 • Αδενοϊός -1 του σκύλου
 • Λοιμώδης ηπατίτιδα
 • Σκυλίσιος κοκκοϊός
 • Λεπτοσπείρωση
 • Λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα
 • Λύσσα
 • Εμβόλιο για την Bordetella bronchiseptica – προαιρετικό
 • Εμβόλιο της λεϊσμανίωσης – προαιρετικό
 • Εμβόλιο για τα δερματόφυτα (μύκητες) – προαιρετικό
 • και άλλα πολλά, που είμαι σίγουρος ότι θα σας τα πει ο/η κτηνίατρος που εμπιστεύεστε.

Γράφει το Skylimoo

με τη βοήθεια της χούμαν του, Αμάντας Πατσοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Γιατί να υιοθετήσεις μία γάτα- Τα 5 πανίσχυρα οφέλη

Οι γάτες είναι θαυμάσια ζώα. Αγαπούν την ανεξαρτησία τους αλλά επίσης και το να τις χαϊδεύουν. Κάποιες φαίνεται να μισούν τον κόσμο ενώ άλλες...

Πως εκπαιδεύεται ένας αστυνομικός σκύλος- Οι δημοφιλέστερες ράτσες

Οι εκπαίδευση των σκύλων στην Αστυνομία είναι ιδιαίτερα σημαντική στον τομέα ανεύρεσης ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών. Η...

Κτήνοι! Τους έκοβαν τις φωνητικές χορδές στα παράνομα εκτροφεία: Εθελοντές ανέλαβαν να τους βρουν οικογένειες

Ένας κόμπος στο στομάχι, μια πικρία κι ένα μεγάλο «γιατί» πλανάται στην εικόνα ενός σκυλιού με κομμένες φωνητικές χορδές, που θέλει να φωνάξει για...

Φόλα σε έξι σκυλιά Beagle έριξαν άγνωστοι στη Θυμαριά Έβρου

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά συνολικά έξι κυνηγόσκυλα ράτσας Beagle δολοφόνησαν με φόλα άγνωστοι (ή άγνωστος) στο χωριό Θυμαριά του Έβρου. Τα σκυλιά...

Ελληνικό Πάσχα: είναι δυσάρεστη εμπειρία για τα κατοικίδια;

Το Ελληνικό Πάσχα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα κατοικίδια εάν δεν προσέξουμε. Της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Αν και πρόκειται για μια λαχταριστή γιορτή, καθώς ο εορτασμός...