Δε με πειράζουν οι ανεκπαίδευτοι σκύλοι, αρκεί να μη προκαλούν

0
917
μικρόσωμες ρατσες

Το Γενάρη που μας έρχεται θα γίνω τριών χρονών αγόρι και νομίζω έχω πλέον αρκετή σοφία για να έχω γνώμη για όλα. Σήμερα θέλω να σας πω τη #γνώμηmoo για κάτι φίλους μου που συναντώ στο δρόμο.

Όπως θα έλεγαν και στα σόσιαλ μίντια οι χούμανς, δε με πειράζουν οι ανεκπαίδευτοι σκύλοι, αρκεί να μη (με) προκαλούν.

Σε αυτές τις περίπου 1126 βόλτες που έχω κάνει ως τώρα ως σκύλος σε αυτόν τον πλανήτη, πάντα παρέα με τους χούμανς μου, έχω παρατηρήσει ένα φαινόμενο, στατιστικά επαληθευμένο:

Πολλοί σκυλοσύντροφοι, κατά πλειοψηφία οι μικρόσωμοι και έξτρα χαριτωμένοι, όταν με βλέπουν -και όχι μόνο εμένα δηλαδή, αλλά οποιονδήποτε σκυλάκο- παθαίνουν τα νεύρα τους.

μικρόσωμες ρατσες

Είναι μάλλον σύνηθες, οι χούμανς που έχουν για συντροφιά μικρόσωμο σκυλάκο, κάτω από 10 κιλά ας πούμε, να μην έχουν ποτέ φροντίσει για την καλή συμπεριφορά του προς άλλους σκύλους όταν βρίσκονται σε περίπατο.

Και όπως μου παραδέχτηκε τις προάλλες ο Μπάμπης, το Boston Terrier της πάνω γειτονιάς, δεν του έμαθαν ποτέ να μην κάνει τόσο χαμό όταν βλέπει άλλο σκύλο, κυρίως αρσενικό, γιατί λέει, επειδή τον βρήκαν μικρό και κοντό, τον «κουμαντάρουν» με το λουρί και με το ένα τους χέρι αν χρειαστεί.

Αλλά, εσείς χούμανς που το κάνετε αυτό, αυτό είναι λάθος!

Είναι ανεύθυνο, εγωιστικό και αγενές ως προς τους άλλους χούμανς και φυσικά είναι βλαπτικό ως προς το σκύλο σας.

Τι εννοώ;

Δεν είναι απαραίτητο να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου μόνο αν είναι μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, απλά και μόνο επειδή φοβάσαι δηλαδή ότι δε θα έχεις τη δύναμη να τον κρατήσεις αν θελήσει να κάνει καυγά.

Πρέπει, και είναι το ίδιο απαραίτητο, να «μάθεις τρόπους» ακόμα και στο πιο γλυκό Chihuahua ή ζαχαρένιο Maltese.

Πέρα από την ταλαιπωρία που προκαλείς στο φίλο σου «πνίγοντας» τον ή τραβώντας τον με το λουρί για να παραμείνει κοντά σου, προκαλείς πρόβλημα και στον άλλον χούμαν και τον σκυλάκο του που συναντηθήκατε.

εκπαίδευση

Γιατί, μπορεί ο Μπάμπης να είναι 6 κιλά, ελαφρύς και «εύκολος» να κρατηθεί κοντά σου χούμαν αλλά εγώ είμαι 23 κιλά παλικάρι ολάκερο και η σκυλομάνα μου, μέχρι να με μάθει να μην «τσιμπάω» στα πειράγματα του Μπάμπη, της έφυγαν τα χέρια, κυριολεκτικά -ναι, δεν ήμουν και πολύ καλό παιδί μέχρι να μάθω.

Αλλά να σας πω κάτι, επέμεινε και ξανά επέμεινε και έφερε την κυρία Εκπαιδεύτρια να της δείξει και τελικά, περνάω πλέον δίπλα από τον Μπάμπη και είμαι σκέτη παγοκολόνα!

Ρε, σας λέω, δεν του δίνω σημασία. Μου λέει η χούμαν ένα «όχι» και ξέρω πως πρέπει να τον αγνοήσω. (Και όσο σε αγνοώ Μπάμπη, τόσο λυσσάς, το ξέρω!)

Μην τα πολυλογώ, σας παρακαλούμε θερμά χούμανς των μικρόσωμων φίλων μας, κάντε κάτι. Όχι δεν είναι αστείο, δεν είναι χαριτωμένο να κάνει τόση «μανούρα» ο μικρούλης σας, γιατί μια μέρα και ‘γω -μπορεί δεν ξέρω, πόσο να αντέξω πια ο σκύλος- θα πάθω τα νεύρα μου και δε θα είμαι χαριτωμένος!

Γράφει το Skylimoo

με τη βοήθεια της χούμαν του, Αμάντας Πατσοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here