Αυτά τα Χριστούγεννα να κάνουν τη χουμανοσύνη καλύτερη

Αυτά τα Χριστούγεννα, που είναι λίγο διαφορετικά από όλα τα άλλα Χριστούγεννα της σύγχρονης χουμανοσύνης, εγώ είμαι απίστευτα χαρούμενος.

Πρώτον, απόψε το βράδυ δεν θα βγούνε για «ποτάρες» οι χούμανς χωρίς εμένα αλλά θα κάτσουμε όλοι μαζί στο σαλόνι να κοιτάμε το δεντράκι μας. Δεύτερον, έχουμε το μωρό-χουμανάκι πλέον! Για δώρο απόψε θα καθαρίζω με τα δόντια τις μικροσκοπικές κάλτσες της από τυχόν χνούδια – όταν δεν με βλέπουν φυσικά!

Χρόνια πολλά χούμανς!

Υπάρχει βέβαια ένα μόνιμο άγχος στην ατμόσφαιρα και αυτό πιστεύω οφείλεται ξεκάθαρα στον περίεργο με τη γενειάδα τη λευκή που, αν και δυο μέτρα χούμαν ψηλός, πάει και μπαίνει μέσα σε καμινάδες. Εμείς δεν έχουμε τζάκι και είναι λίγο αμφίβολο αν θα έρθει μέχρι την Κυψέλη γενικά.

Άσε που δεν κυκλοφορεί ψυχή τα βράδια – λες και είμαστε στη μαύρη επταετία είπε ένας φίλος της σκυλομάνας. Μη του ρίξουν κάνα πρόστιμο του Άι Βασίλη φοβάμαι, γιατί με τη σύνταξη που θα παίρνει, αποκλείεται να μπορεί να το πληρώσει.

Καμινάδα για χούμαν και όχι για σκύλο;

Πάντως, αν έμπαινα εγώ μέσα στην καμινάδα, θα χαλούσατε τον κόσμο και θα αρχίζατε τα «Ντέξτερ, κακό παιδί» και «Ντέξτερ, ντροπή!» αλλά ας μη το κάνουμε θέμα τώρα, μέρα που είναι.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΤΕΞΤΕΡ

Όπως και να έχει, έχουμε σπέσιαλ οικογενειακό τραπέζι αύριο και το πήρα χαμπάρι σήμερα που πέρασα τη μυτόγκα μου από όλες τις σακούλες του supermarket που κατέφθασαν το πρωί. Έχουν ψωνίσει καλά τυριά, ελιές γεμιστές, λουκάνικα μοσχαρίσια, σαλάτα ρωσική και ένα σπέσιαλ αλλαντικό, το οποίο – μα τους σπουδαίους λύκους των βουνών – θα κάνω ό,τι περνάει από το paw μου για να κερδίσω μια μπουκιά.

Παρατήρησα επίσης ότι δεν ήρθαν τα άγνωστα μικρά χουμανάκια να μας πούνε τα κάλαντα. Κρίμα. Αν και τους γάβγιζα πολύ, κατά βάθος τα αγαπούσα.

Η στρατηγική του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Το σημαντικότερο είναι, να καταλήξω στην αυριανή μου στρατηγική. Νομίζω θα παίξω το κλασικό και εγγυημένο σύστημα «είμαι καλό παιδί, είμαι» και θα σπρώχνω με τη μουσούδα μου πόδια και παλάμες με βλέμμα ζήτουλα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΤΕΞΤΕΡ

Σαν σχέδιο Β’, έχω πάντα τα puppy eyes σε συνδυασμό με ποτάμια σάλια να κρέμονται από τα σαγόνια. Αν και αυτό δεν πιάσει, τότε θα παίξω το κρυφό χαρτί του «κάτι έχω, δεν έχω όρεξη» και θα τους αναγκάσω να μου δώσουν λιχουδιά για να μου φτιάξουν τη διάθεση.

Από πνεύμα Χριστουγέννων, φόρεσα τη στέκα της σκυλομάνας που μου πάει πολύ και έβαλα να παίζουν τα σκυλοκάλαντα!

Χρόνια πολλά χούμανς, καλά Χριστούγεννα, με υγεία, καλοσύνη και όμορφα συναισθήματα.

Μακάρι αυτά τα Χριστούγεννα να κάνουν τη χουμανοσύνη καλύτερη και ικανή να δίνει σημασία σε αυτά που έχουν πραγματική αξία.

Γράφει το Skylimoo

με τη βοήθεια της χούμαν του, Αμάντας Πατσοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Σκύλοι βοηθοί και σκύλοι εργασίας: Τετράποδοι εργαζόμενοι

Δεν ξέρω αν τους κολλάτε ένσημα, χούμανς, αλλά ‒όπως έχω πει και παλιότερα‒ οι σκύλοι βοηθοί (service dogs) είναι οι πιο σπουδαίοι φίλοι μου. Καλός...

Πώς να κόψεις τα νύχια του σκύλου σου

Αν έχεις σκύλο, πρέπει να ξέρεις πώς να κόψεις τα νύχια του. Για τους περισσότερους κηδεμόνες σκύλου, αλλά και για τα ίδια τα ζώα, η...

Αδέσποτες ψυχές: Αναζητούν τον σεβασμό και τη φροντίδα μας

της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Ο Σωκράτης, από τους πιο γνωστούς αδέσποτους σκυλάκους του κέντρου της Αθήνας, που έμοιαζε με λιονταράκι, δεν είναι πλέον μαζί μας. Στις 20...

Hλικιωμένος σκύλος σταματάει ένα αυτοκίνητο για να ζητήσει βοήθεια

Αυτός ο άτριχος σκύλος σταμάτησε ένα αυτοκίνητο σε έναν επαρχιακό δρόμο για βοήθεια και τώρα είναι ένα χαρούμενο σκυλί με μια οικογένεια και ένα...

Μόλις δω λιακάδα, σκέφτομαι κεφτέδες

Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα μέρη αλλά στο μπαλκόνι και στο σαλόνι μας έχει μια φοβερή ζέστη και λιακάδα. Είναι, μου είπε ο...