Από τον Αϊ-Βασίλη φέτος δεν ζήτησα πολλά…αυγά

Ευχές για το 2021

Η τελευταία αυτή μέρα του χρόνου με βρίσκει με ένα μπιφτέκι, όχι, λάθος, με ένα χαμόγελο στο στόμα, θέλω να πω. Γιατί σκέφτομαι πως ό,τι έγινε έγινε! Το 2020 ήταν δύσκολο, αλλά πάει, τελειώνει σήμερα, και ξουτ, δεν θα ξανάρθει όμοιό του.

Θέλω το 2021 να είναι ευτυχισμένο για όλους τους χούμανς και να φανούν τα χαμόγελά τους επιτέλους. Μακάρι να το νικήσετε, χούμανς, για τα καλά αυτό το κόβιντ που σας βασανίζει και από δω και μπρος μόνο καλά νέα να έχετε.

Από τον Αϊ-Βασίλη φέτος δεν ζήτησα πολλά, γιατί τον λυπήθηκα να κουβαλάει τόσα πράγματα για μένα. Του έστειλα όμως ένα γράμμα και του τόνισα ξανά πόσο σημαντικό είναι να έχω πολλά βραστά αυγά και πόσο τον παρακαλώ πολύ να μου αφήνει ένα τοστ με λιολιόπουλο, σαλάμι και τυρί κάθε πρωί στο χαλάκι, δίπλα από το κρεβάτι μου. Τώρα εάν θέλει να μου πάρει και κανένα καινούργιο παιχνίδι, δεν θα πω όχι, αλλά προτιμώ να φέρει ένα παιχνίδι στο μικρό μου χουμανάκι. Όπως και να ’χει, μαζί μου θα τα μοιράζεται σε λίγους μήνες, το ξέρω!

Έγραψα και ένα γράμμα στον Ρούντολφ το ελαφάκι, που ως τετράποδο πλάσμα με καταλαβαίνει καλύτερα, και του ζήτησα να μεσολαβήσει στο υπουργείο της Χουμανοσύνης ώστε να φροντίσουν με το παραπάνω αυτή τη χρονιά τους αδέσποτους φίλους μου. Θέλω, έτσι γλυκούλης που είναι με την κόκκινη μύτη, να πάει και να τους πείσει να κάνουν το σωστό και να τους φροντίσουν όλους.

Να τους στειρώσουν, να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια και φιλοξενία, να τους βοηθήσουν να βρουν ένα παντοτινό σπίτι ή να τους φτιάξουν έναν τεράστιο χώρο, χωρίς κλουβιά και συρματοπλέγματα, για να παίζουν καθαροί και χορτάτοι.

Μα, περισσότερο, θέλω φέτος να βρείτε, χούμανς, όλους αυτούς τους κακούς της ράτσας σας! Λέω γι’ αυτούς που μας δηλητηριάζουν, μας δολοφονούν και μας κακοποιούν. Να τους συλλάβετε και να τους κλείσετε επιτέλους σε ένα μεγάλο κλουβί χωρίς πόρτα.

πρωτοχρονια

Θέλω το 2020, που άφησε πίσω του τόση θλίψη και απώλεια, να γίνει η αφορμή για να γίνετε καλύτεροι χούμανς. Ίσως η πανδημία να σας βοήθησε να δείτε τη ζωή με άλλο μάτι και ίσως να την εκτιμήσετε πιο πολύ από υλικά αγαθά και άλλα αναλώσιμα.

Επίσης, αν δεν είναι κόπος γι’ αυτόν/ή που κανονίζει τις ευχές να γίνουν αληθινές, θέλω το 2021 να διώξει μακριά τους τρεις νταήδες γάτους που συχνάζουν εκεί που κάνω τα κακά το πρωί. Έχω βαρεθεί να με κοψοχολιάζουν κάθε τρεις και λίγο. Είμαι σίγουρος ότι το κάνουν επίτηδες, παραμονεύουν πίσω από τους θάμνους μέχρι να πάρω θέση, απλώς και μόνο για να με τρομάξουν και να μου κόψουν τη… φόρα.

Τέλος, εύχομαι για το 2021 να εξασφαλίσει για όλους μας, δίποδους ή τετράποδους, ένα σπιτικό, μια μαλακιά κουβέρτα, καλή παρέα και ένα ωραίο, ζεστό φαγητό –μεγάλη μερίδα‒ κάθε βράδυ.

Σας στέλνω γλειψιές, τρίχες και λίγη σκόνη από κουραμπιέ που κόλλησε παραδόξως στη μουσούδα μου πριν από λίγο.

Γράφει το Skylimoo

με τη βοήθεια της χούμαν του, Αμάντας Πατσοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Ιδιοκτήτης σκύλου παλεύει με αλιγάτορα για να σώσει το κουτάβι του

της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Στη Φλόριντα της Αμερικής βρέθηκε να παλεύει ιδιοκτήτης σκύλου με αλιγάτορα για να σώσει το κουτάβι του. Ένα κουτάβι Cavalier King Charles spaniel,...

Δωρεάν χάρτινο φαρασάκι για τους ιδιοκτήτες σκύλων

Μία πρωτοποριακή λύση για το μάζεμα των ακαθαρσιών των σκύλων, υιοθέτησε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τοποθετώντας σε 20 σημεία της πόλης κουτιά που παρέχουν φαρασάκια...

Κορονοϊός- έρευνα: Οι γάτες μεταδίδουν μεταξύ τους τον ιό

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι οι γάτες μπορούν να μεταδώσουν τον νέο κορονοϊό μεταξύ τους, ενώ οι σκύλοι όχι. Σύμφωνα με την έρευνα, κανένα...

Οι χούμανς είναι τα πιο πειθήνια ζώα

Απ’ ό,τι βλέπω στις ειδήσεις, γίνεται χαμός «εκεί έξω». Όλο και κάτι γίνεται και θα γεμίσει «ειδικούς φρουρούς» και πάσης φύσεως αστυνόμους η χώρα...

H Animal Welfare Karpathos “φέρνει την άνοιξη” για τα αδέσποτα ζώα του νησιού

H Φιλοζωική Δράση Καρπάθου-Animal Welfare Karpathos ακολουθεί αμερικάνικα πρότυπα τόσο ως προς την ηγετική δομή της, όσο και ως προς τους κανονισμούς οικονομικής διαφάνειας...