Άλλος Άνθρωπος κάνει φαΐ και άλλος παρατηρήσεις

Άλλος Άνθρωπος κάνει φαΐ και άλλος παρατηρήσεις

Κάτι μονολογούσε χτες η σκυλομαμά μου και πήραν οι αυτάρες μου πως κάποια κυρία τραγουδίστρια γαλανή – δεν ήξερα ότι οι χούμαν βάφονται και μπλε (!) – πήγε να υποδείξει το σωστό σε αυτούς που κάνουν το σωστό χρόνια τώρα.

Βασικά, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή σε αυτήν την ιστορία.

Μια φορά και έναν καιρό εγώ πεινούσα, όπως κάθε ώρα και στιγμή. Όχι λάθος, όχι αυτήν την ιστορία, άλλη θέλω να σας πω.

Πέρυσι λοιπόν, τέτοια περίπου εποχή, περπατούσα με τη χούμαν μου στο κέντρο της Αθήνας και σουρούπωνε. Και όπως περνούσαμε από μία ωραία κολόνα στο πεζοδρόμιο και κοντοστάθηκα να σηκώσω paw-δάρι να κάνω 3 σταγόνες πιπί, με τραβάει απότομα η χούμαν και τσιρίζει «Μη! Όχι εκεί».

Και κοιτάω καλύτερα, και τι να δω! Δεν ήταν σκουπίδια αυτά εκεί δίπλα, ήταν ένα μεγάααααλο χαρτόκουτο-σπίτι γεμάτο ζεστές κουβέρτες.

Σκέφτηκα δεν μπορεί, αν είναι εδώ η φωλιά κάποιου σκυλοσυντρόφου μου αδέσποτου, θα το είχα καταλάβει, έχω μύτη εγώ.

Και με βλέπει έτσι η σκυλομαμά να απορώ και αρχίζει να μου εξηγεί πως υπάρχουν και χούμαν που δεν έχουν σπίτι και ζεστασιά. Δεν είναι ότι δεν θέλουν, απλά βρέθηκαν χωρίς.

Οι άνθρωποι τους χαρακτηρίζουν «άστεγους», «άπορους», «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», «ευπαθείς» ή ομάδες υψηλού κινδύνου. Χίλια δυο ονόματα έχουν βρει, λύση δεν έχουν βρει μάλλον.

Και πολύ στεναχωρέθηκα και από τότε ποτέ δεν κάνω πιπί στα χάρτινα σπίτια των ανθρώπων και σκέφτομαι καμιά φορά πόσο άσχημο είναι να πεινάς και να κρυώνεις και ας έχεις δύο πόδια και όχι τέσσερα.

Και ερχόμαστε στο χτες, που η γαλανή η Δήμητρα, είδε την ομάδα εθελοντών του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, του νόστιμου κυρίου με τα γένια, γνωστός και ως Άλλος Άνθρωπος, να φροντίζει γι αυτά που θα έπρεπε να ήταν φροντισμένα.

γαλανη συσσιτιο

Εγώ, να πω την αμαρτία μου, άμα έβλεπα τα κατσαρολικά, θα πήγαινα να κάτσω στην ουρά να πάρω μυρωδιά και καμιά λιχουδιά. Άλλα άλλο εγώ, εγώ είμαι «πεινάλας» που λέει και η μαμά.

Όπως και να ‘χει, σίγουρα δε θα πήγαινα κοντά απλά και μόνο για να χώσω τη μύτη μου.

Ε, η κυρά Δήμητρα, πήγε κοντά, χωρίς να πεινάει, χωρίς να τη φωνάξει κανείς και έκανε ό,τι μπορούσε: παρατήρησεις.

Ναι, ναι, πήγε και έκανε παρατηρήσεις.

Μύριζε όλος ο τόπος νοιάξη και ζεστό φαΐ και η κυρία Δήμητρα έψαχνε να βρει κάτι να φταίει.

Δηλαδή, συγγνώμη, τις προάλλες που ήτανε 17 του Νοέμβρη και καθίσαν όλοοοοι αυτοί οι χούμαν με τις μπλε – πάλι μπλε! – στολές δίπλα – δίπλα χωρίς να κρατάνε αποστάσεις, δεν πείραζε αλλά χτες πείραζε που καθίσαν άνθρωποι χωρίς στολές, μη σου πω χωρίς καν μπουφάν, στη σειρά να πάρουν το φαγητό το ζεστό;

Εγώ πάντως έχω στεναχωρεθεί πολύ και ένα γαλάζιο μασητικό που είχα, το παράτησα στο μπαλκόνι, ούτε να το ξαναδώ δε θέλω.

Θυμάμαι ένα τραγούδι της κυρά- Δήμητρας που λέγε «Μια ζωή περιμένω, μα δε γίνονται θάματα…»!

Και τώρα που βρέθηκε μπροστά στο θαύμα της αλληλεγγύης, πήγε και έκανε ό,τι παραλίγο να κάνω πέρυσι εγώ, στο χάρτινο σπίτι, με το πιπί μου.

Χάλασε όσα οι άλλοι είχανε φτιάξει.

Ξουτ! Εμείς πάντα θα είμαστε με αυτούς που αγαπάνε τους Άλλους!

Γράφει το Skylimoo

με τη βοήθεια της χούμαν του, Αμάντας Πατσοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Ιγκουάνα διέφυγε της φωτιάς καβάλα σε πυροσβέστη

Στην Αγγλία, στο Northamptonshire, ένα ιγκουάνα διέφυγε φωτιάς, καβάλα σε έναν πυροσβέστη. Όχι χούμανς, δεν έφαγα περίεργα μανιτάρια και με «πείραξαν». Αυτό που σας λέω...

Penny Marathon: Διεθνής Μαραθώνιος για τα αδέσποτα ζώα

Πριν εννέα χρόνια έξι δρομείς μεγάλων αποστάσεων, οι ομογενείς από την Αυστραλία Ελευθερία και Πεπ Προδρόμου, ο Λέων Χολέβας, ο Γιάννης Σπίνουλας, η Γιούλη...

Σκύλος με όγκο εγκαταλείπεται στο δρόμο με τον φίλο του και παραμένουν αχώριστοι

Η Ορχιδέα και ο Μινκ εγκαταλείφθηκαν μαζί στο δρόμο. Εκτός από τη μοναξιά που ένιωθαν, λιμοκτονούσαν και ήταν καλυμμένοι από ψύλλους και κρότωνες (τσιμπούρια). Άγνωστοι άνθρωποι είδαν τα...

H Animal Welfare Karpathos “φέρνει την άνοιξη” για τα αδέσποτα ζώα του νησιού

H Φιλοζωική Δράση Καρπάθου-Animal Welfare Karpathos ακολουθεί αμερικάνικα πρότυπα τόσο ως προς την ηγετική δομή της, όσο και ως προς τους κανονισμούς οικονομικής διαφάνειας...

Ποιες ράτσες σκύλων είναι οι καλύτεροι δρομείς;

Πηγαίνετε με τον καλύτερο σας φίλο για παιχνίδι και βόλτα στο παρκάκι της γειτονιάς; Μήπως πιστεύετε πως το τετράποδο σας είναι ο γρηγορότερος του...