Mytracknet: Νέα δωρεάν πλατφόρμα εντοπισμού κατοικιδίων

Της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Τη σωτήρια λύση για τους φροντιστές και ιδιοκτήτες κατοικιδίων ευελπιστεί να προσφέρει μια νέα, καινοτόμα και δωρεάν στη χρήση εφαρμογή με το όνομα MyTracknet.

Όσο και να είμαστε προσεκτικοί, δεν παύει να ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος να χαθεί ο τετράποδος φίλος μας και εμείς να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τον αναζητούμε εναγωνίως στα γειτονικά στενά.

Το δίκτυο εύρεσης χαμένων κατοικίδιων και ευπαθών ομάδων MyTracknet, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τη δύναμη της αλληλεγγύης και με έξτρα κίνητρο ένα ενσωματωμένο σύστημα ανταμοιβής για τους χρήστες, που θα προσφέρει εκπτώσεις και δώρα ανάλογα με τη χρήση της εφαρμογής, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό λόγω της αμεσότητας και της ευκολίας χρήσης. Πέρα από την πρόσβαση μέσω browser, ο δημιουγός της θα αναπτύξει και το αντίστοιχο, δωρέαν προς λήψη, application για κινητές συσκευές.

mytracknet

Στην ουσία, ο ιδιοκτήτης του μικρού χαμένου φίλου θα αναρτά την ανάγκη για εντοπισμό του χαμένου κατοικιδίου, οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποίηση και θα μπορούν να αναφέρουν τον εντοπισμό του ζώου με απόλυτη ακρίβεια χάρη στο GPS που διαθέτουν, ούτως ή άλλως, οι κινητές συσκευές.

Το MyTracknet θα συνεργαστεί με τη γραμμή ζωής και το Silver Alert για να επεκτείνει τη δωρεάν υπηρεσία εντοπισμού και σε ευπαθείς ομάδες ανθρώπων που αδυνατούν να βρουν τον δρόμο προς το σπίτι.

mytracknet

Συζητήσαμε με τον δημιουργό του MyTracknet, Δημήτρη Μόσχο, και μάθαμε περισσότερα γι’ αυτή τη φοβερή πρωτοβουλία, που θα τη συναντήσετε και στο Facebook ως σελίδα με το όνομα «Μια προσπάθεια για τους μικρούς μας φίλους».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Μόσχου στο pet2u:

δημητρης μοσχος

«έπαθα και έμαθα», όταν έχασα τον σκυλο μου ενω βρισκόμουν στο εξωτερικό

Πώς προέκυψε η πρωτοβουλία «Μια προσπάθεια για τους μικρούς μας φίλους» και πού στοχεύει;

Το «Μια προσπάθεια για τους μικρούς μας φίλους» ξεκίνησε θέλοντας να ενώσει τον κόσμο κάτω από ένα δίκτυο που θα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε ένα καθημερινό πρόβλημα: το να χάνει κάποιος τον καλύτερό του φίλο.

Αφού λοιπόν έπαθα και έμαθα, όταν έχασα τον σκύλο μου ενώ βρισκόμουν στο εξωτερικό, άρχισα να ψάχνω να βρω μια πιο καλή από τις υπάρχουσες λύσεις, ώστε να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος για το μέλλον.

Αρχικά στράφηκα στα GPS, τα οποία όμως ήθελαν να είμαι τύπος και υπογραμμός στη συντήρησή τους. Είχαν μια διαδικασία (μηνιαία συνδρομή, φόρτιση μπαταρίας ανά μερικές μέρες και μετά ενσωμάτωση και πάλι στο λουράκι) που εάν ξεχνούσα κάτι απο αυτά, τότε τα GPS όχι μόνο δεν θα με προστάτευαν, αλλά θα μου έδιναν και μια αίσθηση ψευδούς ασφάλειας, πράγμα πολύ επικίνδυνο.

Μετά διάβασα για τα bluetoothtrackers, που είναι μικρές, ελαφριές και φτηνές συσκευές εντοπισμού χωρίς μηνιαίες συνδρομές και ανάγκη για φόρτιση. Αυτές οι συσκευές σε ειδοποιούν σε περίπτωση που η συσκευή που είναι τοποθετημένη πάνω στο κατοικίδιο τείνει να φύγει από κοντά σου.

Σε περίπτωση που χαθεί, τότε χρησιμοποιούνται τα κινητά όλων των υπόλοιπων χρηστών του δικτύου, ώστε να εντοπιστεί η καινούρια τοποθεσία.

Για να έχει αξία κάτι τέτοιο, πρέπει να ενωθούν πολλοί άνθρωποι κάτω από ένα δίκτυο, κάτι που αποφεύγουν οι μεγάλες εταιρείες του χώρου, προσπαθώντας να μονοπωλήσουν, διαφημίζοντας το ποιος έχει το πιο μεγάλο δίκτυο, ενώ πουλάνε τη συσκευή τους και δίνουν πρόσβαση μόνο σε αυτούς που διάλεξαν να αγοράσουν τη συγκεκριμένη μάρκα.

mytracknetmytracknet

Έτσι καθιστούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία άχρηστη, καθώς χωρίζουν τους χρήστες σε υποομάδες, αντί να βρουν τρόπους να ενώσουν όσο πιο πολλούς μπορούν. Κάπως έτσι ξεκίνησα να σχεδιάζω το δίκτυο της MyTracknet, το οποίο θα ενώνει όσο περισσότερες ομάδες χρηστών γίνεται για να φτιαχτεί το πιο δυνατό δίκτυο εύρεσης βασισμένο στη βοήθεια των χρηστών.

Τα βασικά συστατικά για να πετύχει αυτό είναι τα εξής:

1. Να δέχεται και να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες σε οποιονδήποτε χρήστη! Με ή ακόμη και χωρίς συσκευή εντοπισμού και χωρίς διακρίσεις για το ποιας εταιρείας τη συσκευή διάλεξε να αγοράσει. Οι χρήστες που δεν έχουν συσκευή εντοπισμού μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή μας για να ειδοποιήσουν άμεσα τους κοντινούς χρήστες για ένα συμβάν απλώς με μία φωτογραφία του κατοικίδιού τους και την ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος.

  1. Να μπορεί να δίνει κίνητρα στον κόσμο να ενώσει τις δυνάμεις του. Γι’ αυτόν τον σκοπό όλοι οι χρήστες της εφαρμογής κερδίζουν πόντους ανταμοιβής, που μπορούν να τους ανταλλάξουν με μια γκάμα δώρων και εκπτώσεων (από ζωοτροφές μέχρι Playstation).
  2. Να είναι δωρεάν για όλους.

mytracknet

Συνοψίζοντας, λοιπόν, το «Μια προσπάθεια για τους μικρούς μας φίλους» φτιάχτηκε για να ξεκινήσουμε να ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, ούτως ώστε μόλις μαζευτούμε αρκετοί να κατεβάσουμε την εφαρμογή και να μπορούμε να έχουμε τον απαραίτητο αριθμό ανθρώπων που χρειάζεται για να είναι ένα τέτοιο δίκτυο αποτελεσματικό.

Οι οργανισμοί Silver Alert και Γραμμή Ζωής θα προσφέρουν τη βοήθειά τους; Πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά τους;

Η συνεργασία μας με τη Γραμμή Ζωής και το Silver Alert είναι πολύ σημαντική, γιατί μας βοηθάει να μπορούμε να προσφέρουμε το δίκτυό μας για έναν ακόμη πιο μεγάλο σκοπό! Με αυτή τη συνεργασία θα μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας όχι μόνο στους μικρούς, αλλά και στους μεγαλύτερους φίλους μας, όπως οι ηλικιωμένοι αλλά και οι νεότεροιάνθρωποι που έχουν χαθεί.

Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς, αλλά και για όλους μας τους χρήστες και τη φιλοζωική κοινότητα, νομίζω, μια φιλοζωική προσπάθεια να μπορεί να έχει και φιλανθρωπική δράση και να μπορούμε να αυξήσουμε αισθητά τις πιθανότητες να βρει κάποιος άνθρωπος τον δρόμο πίσω στην οικογένειά του.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα εγκλήματα κατά των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς θα βοηθήσει στη μείωση της βίας;

Έχοντας περάσει ατέλειωτες ώρες στην οθόνη του υπολογιστή μου μπροστά από στατιστικές και κείμενα για τα κατοικίδια τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω της ενασχόλησής μου με το δίκτυο της MyTracknet, είμαι πεπεισμένος ότι, παρότι βλέπουμε όλο και περισσότερες περιπτώσεις κακοποίησης τον τελευταίο καιρό να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η θέση των κατοικιδίων μέσα σε μια οικογένεια εδραιώνεται όλο και περισσότερο (οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 77% θεωρούν πλέον τα κατοικίδια ισότιμα μέλη της οικογένειας και όχι «ζώα»).

Πιστεύω λοιπόν ότι τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο, με το νέο νομοθετικό πλαίσιο να δείχνει αυτή την αλλαγή νοοτροπίας, και ότι η αύξηση των κακοποιήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι απόρροια αυτής της αλλαγής, καθώς παλιά γίνονταν ακόμη περισσότερα έκτροπα, που όμως δεν έφταναν ποτέ στα αυτιά των περισσοτέρων λόγω της μικρότερης ευαισθητοποίησής μας για το γεγονός.

Περιμένουμε με λαχτάρα την κυκλοφορία του application για να μπορέσουμε οργανωμένα και με την τεχνολογία σύμμαχό μας να στηρίξουμε έμπρακτα όλους τους φροντιστές ζώων που χρειάζονται μια χείρα βοηθείας στον εντοπισμό του μικρού τους φίλου.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Δημήτρης, το MyTracknet «φτιάχτηκε ώστε να ξεκινήσουμε να ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας» ‒ αυτό άλλωστε θα είναι και το μυστικό της επιτυχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Ποια φρούτα μπορεί να καταναλώσει ο σκύλος σου

Οι περισσότεροι σκύλοι μπορούν να φάνε τα πάντα. Από μπριζόλες και ψάρια μέχρι μήλα και μπανάνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλες οι τροφές...

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πως θα βγάλω βόλτα το κατοικίδιό μου;

Κορονοϊός: Πως θα μπορεί ένας πολίτης να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο του εφόσον ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας; Αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών επέφερε το δεύτερο...

Πως να πεις “σ’ αγαπώ” σε “σκυλίσια γλώσσα”

Είσαι τρελός και παλαβός για το σκύλο σου και δεν ντρέπεσαι να το δείξεις. Του αγοράζεις λιχουδιές, παιχνίδια, ωραία κολάρα και βολικά κρεβάτια. Θέλεις...

Πάρε ιδέα! Έξυπνα, χειροποίητα παιχνίδια για το κατοικίδιό σου

Εάν διαθέτεις φαντασία, ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, μερικά πολύ φθηνά υλικά και φυσικά (!) αν λατρεύεις το κατοικίδιό σου, μπορείς να φτιάξεις μερικά παιχνιδάκια τα...

Τι συμβαίνει εάν γαβγίζει ο σκύλος σας σε ώρες κοινής ησυχίας

Ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι το γάβγισμα σκύλου κατά τις ώρες κοινής ησυχίας,  επιφέρει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά ζώο. Σύμφωνα με νέο νόμο, πλέον,...