“Train A stray”: Τα αδεσποτάκια που εκπαιδεύτηκαν και ψάχνουν σπίτι

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου τόσο για την αγάπη που θα δώσεις σ’ ένα σκυλάκι που έχει ανάγκη και άλλο τόσο σε εσένα που θα κάνεις τη δική σου ζωή καλύτερη!


Σαφώς η υιοθεσία ενός σκύλου δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις βιαστικά. Πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά εάν είσαι έτοιμος για όλα αυτά που πρόκειται να ζήσεις εσύ και το κατοικίδιο που θα επιλέξεις. Σύμμαχος σου στην συμβίωση με ένα σκύλο είναι σίγουρα ένας εκπαιδευτής.

Η ομάδα εκπαιδευτών της BalancedDog Training Team μας δίνει το παράδειγμα!

Η BalancedDog Training Team δημιούργησε ένα νέο σπουδαίο πρότζεκτ το Train A Stray. Προχώρησε στην εκπαίδευση, αφιλοκερδώς, δύο κουταβιών τα οποία είχε διασώσει από τον δρόμο η Φιλοζωική Ομάδα Αδέσποτα Όνειρα.

Ο BIDI και η ΤΙΤΙ θα εκπαιδευτούν, με τους αρμόδιους να παρουσιάζουν όλη την διαδικασία σε βίντεο με σκοπό να μας δείξουν πως η απόφαση να να παίρνεις ένα κουτάβι δεν είναι παιχνιδάκι. Χρειάζεται προσπάθεια, αγάπη και πολλή υπομονή για να σώσεις ένα σκύλο που είναι στο δρόμο.

Τα κουταβάκια αυτά, o BIDI και η ΤΙΤΙ βρέθηκαν σε ένα χωράφι από φιλόζωους πολίτες τα οποία φρόντισε η φιλοζωική ομάδα εθελοντών “Αδέσποτα Όνειρα”. Η ομάδα Balanced Dog Training Team προσφέρθηκε να τα αναλάβει και να τα εκπαιδεύσει αφιλοκερδώς, δημιουργώντας ταυτόχρονα αυτό το project που σκοπό έχει να στηρίξει και να ενισχύσει την υιοθεσία αδέσποτων ζώων!

“Μέσω της δράσης αυτής θέλουμε να κινητοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι αναγνώστες σε θέματα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και  ημίαιμωνΠαράλληλαπροσδοκούμε να λειτουργήσει αυτό ως ένα ερέθισμα στην καλλιέργεια της υπεύθυνης φιλοζωικής κουλτούρας και παιδείας” αναφέρουν οι εκπαιδευτές.

Train a Stray ένα ταξίδι για τον BIDI και την ΤΙΤΙ

«Train a Stray: Ένα ταξίδι με προορισμό την φίλιατην αγάπητην συμβίωσητην υιοθεσία που θα δημιουργήσει μια μοναδική σχέση ανάμεσα σε άνθρωπο και σκύλο…

Στο ταξίδι αυτό ,με προορισμό την φίλιατην αγάπητην συμβίωσητην υιοθεσία, η BalancedDog Training Team (BDTT) θα προσδώσει κυρίως ένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

 Όλοι μαζί θα μπορούμε να παρακολουθούμε μέσα από το κανάλι της BDTT,στο YouTube την κατάλληλη προσέγγιση για την ανάπτυξη των σκύλωντη διαμόρφωση σωστής εκπαιδευτικής κουλτούρας και τα στάδια εκπαίδευσης μέσα από τα μάτια των εκπαιδευτών αλλά και των υποψήφιων νέων ιδιοκτητών τους.

Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδιβρίσκοντας και εκπαιδεύοντας τους νέους ιδιοκτήτες των μικρών μας φίλωνπλέον θα έχετε τη δυνατότητα μέσα από το ντοκιμαντέρ που θα δημιουργήσουμε… Nα βιώσετε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο την ιστορία αυτήίσως μερικοί να ταυτιστείτενα θυμηθείτε ιστορίες που και εσείς βοηθήσατε ένα σκυλάκι με το δικό σας τρόπο και το πιο σημαντικόνα εκφράσετε την ανάγκη σας για την υιοθεσία ενός ζώου που ίσως σκεφτόσασταν εδώ και καιρό…»

Γιατί είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτεί ένας σκύλος

Ένας εκπαιδευμένος σκύλος δεν έχει μόνο καλή συμπεριφορά, είναι και πιο ασφαλής. Η κοινωνικοποίηση του ως κουτάβι είναι κρίσιμος παράγοντας για την ψυχική υγεία ενός ενήλικου σκύλου και την ομαλή συνύπαρξη του με άλλα ζώα και ανθρώπους. Στα εκπαιδευτικά κέντρα, τα κουτάβια έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες και να μάθουν να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με τα άλλα σκυλάκια και τους ανθρώπους.

Όπως τα παιδιά διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν καινούρια πράγματα, έτσι και τα κουτάβια έχουν μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα εκμάθησης. Μερικά καταλαβαίνουν αμέσως τι θέλετε να κάνουν, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο και υπομονή.

Όλα όμως τα κουτάβια είναι πρόθυμα να σας ευχαριστήσουν και απολαμβάνουν τους επαίνους, την προσοχή και τις λιχουδιές σας. Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν την επιβράβευσή σας.

Η εκπαίδευση σκύλων από την Balanced Dog training Team 

Η Balanced Dog training Team μαθαίνει στους σκύλους την ανθρώπινη γλώσσα. Οι εκπαιδευτές βιντεοσκοπούν μέρος της εκπαίδευσης προκειμένου να παρακολουθείτε  και εσείς και οι ίδιοι συνεχώς την πορεία και την αλλαγή του σκύλου σας κατά την εκπαίδευση του.

Η εκπαίδευση στην ζωή του σκύλου είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Σίγουρα θα κάνει την ζωή σου πιο εύκολη και επίσης σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σώσει την ζωή του σκύλου σου.

Εάν νιώθετε έτοιμοι να προχωρήσετε στην απόκτηση ενός κατοικίδιου, τότε μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον BIDI και την ΤΙΤΙ εδώ: BalancedDog Training Team

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

«Οι Άγνωστοι Αθηναίοι»: Ένα γλυκόπικρο ντοκιμαντέρ για τα αδέσποτα του κέντρου

Τον Σωκράτη,την Φωτούλα, τον Θρύλο, τον Μάρκο, τον Ροκά και άλλους πολλόυς μπορείς να τους παρακολουθήσεις να πρωταγωνιστούν στην νέα ταινία της Αγγελικής Αντωνίου,«Οι...

Γάτα: συνήθειες και ανάγκες για να είναι χαρούμενη

Είναι γεγονός πως η γάτα είναι ιδιαίτερο ζώο και μυστηριώδες, με συμπεριφορά που συχνά μπερδεύει τους νέους γατογονείς. Η συμπεριφορά της, συχνά προκλητική ή...

Η εκπληκτική σχέση ενός σκύλου και μιας πάπιας (pics+vid)

Μια δυνατή φιλία απέκτησαν ένα σκυλάκι και μία πάπια. Η φιλία τους ξεκίνησε όταν ο σκύλος (Μπέρκλεϋ) ράτσας Γκόλντεν Ριτρίβερ άρχισε να επισκέπτεται το μέρος του Ρούντι...

Πέντε πράγματα που δεν λέμε ποτέ σε κάποιον που πενθεί για το κατοικίδιό του

Της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Είτε έχουμε κατοικίδιο είτε όχι, είναι αναγκαίο να δείχνουμε σεβασμό και να συμμετέχουμε στη λύπη και το πένθος του ανθρώπου που θρηνεί...

Υπέροχα πλάσματα! Διακόπτει παράσταση για να παρηγορήσει ηθοποιό που προσποιείται ότι τραυματίστηκε

Όσοι αγαπούν τα ζωάκια, έχουν πει έστω μία φορά στη ζωή τους την έκφραση "δεν μας αξίζουν τα ζώα". Αυτό το περιστατικό σε μία...