“Train A stray”: Τα αδεσποτάκια που εκπαιδεύτηκαν και ψάχνουν σπίτι

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου τόσο για την αγάπη που θα δώσεις σ’ ένα σκυλάκι που έχει ανάγκη και άλλο τόσο σε εσένα που θα κάνεις τη δική σου ζωή καλύτερη!


Σαφώς η υιοθεσία ενός σκύλου δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις βιαστικά. Πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά εάν είσαι έτοιμος για όλα αυτά που πρόκειται να ζήσεις εσύ και το κατοικίδιο που θα επιλέξεις. Σύμμαχος σου στην συμβίωση με ένα σκύλο είναι σίγουρα ένας εκπαιδευτής.

Η ομάδα εκπαιδευτών της BalancedDog Training Team μας δίνει το παράδειγμα!

Η BalancedDog Training Team δημιούργησε ένα νέο σπουδαίο πρότζεκτ το Train A Stray. Προχώρησε στην εκπαίδευση, αφιλοκερδώς, δύο κουταβιών τα οποία είχε διασώσει από τον δρόμο η Φιλοζωική Ομάδα Αδέσποτα Όνειρα.

Ο BIDI και η ΤΙΤΙ θα εκπαιδευτούν, με τους αρμόδιους να παρουσιάζουν όλη την διαδικασία σε βίντεο με σκοπό να μας δείξουν πως η απόφαση να να παίρνεις ένα κουτάβι δεν είναι παιχνιδάκι. Χρειάζεται προσπάθεια, αγάπη και πολλή υπομονή για να σώσεις ένα σκύλο που είναι στο δρόμο.

Τα κουταβάκια αυτά, o BIDI και η ΤΙΤΙ βρέθηκαν σε ένα χωράφι από φιλόζωους πολίτες τα οποία φρόντισε η φιλοζωική ομάδα εθελοντών “Αδέσποτα Όνειρα”. Η ομάδα Balanced Dog Training Team προσφέρθηκε να τα αναλάβει και να τα εκπαιδεύσει αφιλοκερδώς, δημιουργώντας ταυτόχρονα αυτό το project που σκοπό έχει να στηρίξει και να ενισχύσει την υιοθεσία αδέσποτων ζώων!

“Μέσω της δράσης αυτής θέλουμε να κινητοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι αναγνώστες σε θέματα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και  ημίαιμωνΠαράλληλαπροσδοκούμε να λειτουργήσει αυτό ως ένα ερέθισμα στην καλλιέργεια της υπεύθυνης φιλοζωικής κουλτούρας και παιδείας” αναφέρουν οι εκπαιδευτές.

Train a Stray ένα ταξίδι για τον BIDI και την ΤΙΤΙ

«Train a Stray: Ένα ταξίδι με προορισμό την φίλιατην αγάπητην συμβίωσητην υιοθεσία που θα δημιουργήσει μια μοναδική σχέση ανάμεσα σε άνθρωπο και σκύλο…

Στο ταξίδι αυτό ,με προορισμό την φίλιατην αγάπητην συμβίωσητην υιοθεσία, η BalancedDog Training Team (BDTT) θα προσδώσει κυρίως ένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

 Όλοι μαζί θα μπορούμε να παρακολουθούμε μέσα από το κανάλι της BDTT,στο YouTube την κατάλληλη προσέγγιση για την ανάπτυξη των σκύλωντη διαμόρφωση σωστής εκπαιδευτικής κουλτούρας και τα στάδια εκπαίδευσης μέσα από τα μάτια των εκπαιδευτών αλλά και των υποψήφιων νέων ιδιοκτητών τους.

Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδιβρίσκοντας και εκπαιδεύοντας τους νέους ιδιοκτήτες των μικρών μας φίλωνπλέον θα έχετε τη δυνατότητα μέσα από το ντοκιμαντέρ που θα δημιουργήσουμε… Nα βιώσετε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο την ιστορία αυτήίσως μερικοί να ταυτιστείτενα θυμηθείτε ιστορίες που και εσείς βοηθήσατε ένα σκυλάκι με το δικό σας τρόπο και το πιο σημαντικόνα εκφράσετε την ανάγκη σας για την υιοθεσία ενός ζώου που ίσως σκεφτόσασταν εδώ και καιρό…»

Γιατί είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτεί ένας σκύλος

Ένας εκπαιδευμένος σκύλος δεν έχει μόνο καλή συμπεριφορά, είναι και πιο ασφαλής. Η κοινωνικοποίηση του ως κουτάβι είναι κρίσιμος παράγοντας για την ψυχική υγεία ενός ενήλικου σκύλου και την ομαλή συνύπαρξη του με άλλα ζώα και ανθρώπους. Στα εκπαιδευτικά κέντρα, τα κουτάβια έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες και να μάθουν να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με τα άλλα σκυλάκια και τους ανθρώπους.

Όπως τα παιδιά διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν καινούρια πράγματα, έτσι και τα κουτάβια έχουν μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα εκμάθησης. Μερικά καταλαβαίνουν αμέσως τι θέλετε να κάνουν, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο και υπομονή.

Όλα όμως τα κουτάβια είναι πρόθυμα να σας ευχαριστήσουν και απολαμβάνουν τους επαίνους, την προσοχή και τις λιχουδιές σας. Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν την επιβράβευσή σας.

Η εκπαίδευση σκύλων από την Balanced Dog training Team 

Η Balanced Dog training Team μαθαίνει στους σκύλους την ανθρώπινη γλώσσα. Οι εκπαιδευτές βιντεοσκοπούν μέρος της εκπαίδευσης προκειμένου να παρακολουθείτε  και εσείς και οι ίδιοι συνεχώς την πορεία και την αλλαγή του σκύλου σας κατά την εκπαίδευση του.

Η εκπαίδευση στην ζωή του σκύλου είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Σίγουρα θα κάνει την ζωή σου πιο εύκολη και επίσης σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σώσει την ζωή του σκύλου σου.

Εάν νιώθετε έτοιμοι να προχωρήσετε στην απόκτηση ενός κατοικίδιου, τότε μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον BIDI και την ΤΙΤΙ εδώ: BalancedDog Training Team

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Βάρκιζα: Πιτσιρικάς κλώτσησε γατάκι στη θάλασσα, έξαλλοι οι ιδιοκτήτες, τον κατέγραψαν (vid)

Έκκληση για τον εντοπισμό του νεαρού άνδρα που τα ξημερώματα της Κυριακής κλώτσησε και πέταξε στη θάλασσα ένα γατάκι στην περιοχή της Βάρκιζας. Μάρτυρας που...

Οι 10 τροφές που απαγορεύεται να δίνουμε στον σκύλο μας

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων συνηθίζουν να δίνουν τροφές από το δικό τους πιάτο στο αγαπημένο τους κατοικίδιο. Άλλοτε πάλι, ο σκύλος μπορεί να φάει κάτι...

Τι συμβαίνει εάν γαβγίζει ο σκύλος σας σε ώρες κοινής ησυχίας

Ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι το γάβγισμα σκύλου κατά τις ώρες κοινής ησυχίας,  επιφέρει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά ζώο. Σύμφωνα με νέο νόμο, πλέον,...

Σκύλος προσπαθεί να ξεθάψει τον πεθαμένο ιδιοκτήτη του (video)

Ένας 12χρονος γερμανικός ποιμενικός στην επαρχία Σαανσί, της Κίνας, έχει συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως, καθώς αρνείται να εγκαταλείψει τον ιδιοκτήτη του, έναν άνδρα ο...

Ποιες ράτσες σκύλων είναι οι καλύτεροι δρομείς;

Πηγαίνετε με τον καλύτερο σας φίλο για παιχνίδι και βόλτα στο παρκάκι της γειτονιάς; Μήπως πιστεύετε πως το τετράποδο σας είναι ο γρηγορότερος του...