Ιγκουάνα: Αυτά πρέπει να προσέξεις εάν το επιλέξεις για κατοικίδιο

Τα ιγκουάνα είναι γλυκύτατα και πολύ έξυπνα ζωάκια. Παρ΄ολο που δεν είναι και πολύ συνηθισμένο κατοικίδιο των Ελλήνων, σε περίπτωση που το επιλέξεις για φιλαράκι σου, πρέπει να έχεις στο νου σου τα παρακάτω:

Αρχικά θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως τα ιγκουάνα είναι πολυέξοδα κατοικίδια γιατί θέλουν ειδικό εξοπλισμό για να ζήσουν και φυσικά ειδικές τροφές.

Τι θα χρειαστείς αν πάρεις ιγκουάνα;

Για να «αιχμαλωτίσεις» ένα ιγκουάνα και να το βάλεις να ζει χώρο του σπιτιού χρειάζεσαι μία ειδική μεγάλη γυάλα γιατί τα ενήλικα ιγκουάνα φτάνουν ακόμα και τα δύο μέτρα.

Επειδή το ιγκουάνα έχει μάθει να ζει σε ειδικές συνθήκες και του αρέσει η θερμότητα θα πρέπει να έχεις βάλει μέσα στο κλουβί του μία ειδική λάμπα θερμότητας για να μπορεί να έχει ο χώρος του (δηλαδή το κλουβί του) θερμοκρασία από 26 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου. Θα πρέπει η λάμπα να μπορεί να εκπέμπει θερμότητα σε διαφορετικές θερμοκρασίες γιατί το βράδυ θα πρέπει να μειώνεις ενώ την ημέρα να την αυξάνεις.

Οφείλεις να προσέχεις τη διατροφή του και ποτέ να μη του δίνεις κρέας. Τα ιγκουάνα είναι χορτοφάγα ζώα που τρέφονται κυρίως με φυλλώδη φρέσκα λαχανικά εκτός από μαρούλι. Προτίμησε, λοιπόν, τις μπάμιες, τα κουκιά τα φασολάκια και τα μπιζέλια. Ενώ, σαν λιχουδιά μπορείς να του δώσεις βατόμουρα, φράουλες ή ακόμα και κομμάτια ψωμιού ολικής άλεσης.

Προμηθεύσου κλαδιά αναρρίχησης!

Στα ιγκουάνα αρέσει η αναρρίχηση και γι’ αυτό θα ήταν καλό να αγοράσετε κάποια κλαδιά για να υπάρχουν μέσα στο ενυδρείο του.
Δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι πρέπει να υπάρχει και μια σχετική υγρασία στο κλουβί και αυτό ρυθμίζεται με έναν υγραντήρα. Καλό θα ήταν η επιλογή του υγραντήρα να γίνει σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο για να σου υποδείξει ποιος είναι ο σωστός υγραντήρας για τις διαστάσεις του κλουβιού που επέλεξες.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα ιγκουάνα, όπως βέβαια και τα περισσότερα ζώα προτιμούν να ζουν ελεύθερα. Γι ‘αυτό θα πρέπει να γνωρίζεις πως ανα πάσα ώρα και στιγμή και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, μπορεί η αιχμαλωσία να το σκοτώσει. Οφείλεις λοιπόν να είσαι πολύ προσεκτικός με την ανατροφή του ερπετού σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Αλλαγές σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Μυτιλήνης

Ένα σημαντικό έργο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης, μετά την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» της Πράξης «Αναβάθμιση Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου...

Είμαι στειρωμένος και είμαι καλά

Επειδή κάτι πήρε το μάτι μου σε κάτι γκρουπ του Facebook αλλά και κάτι κουτσομπολιά στο βουνό από περίεργους χούμανς, θέλω να κάνω μια...

Τι δείχνει το κατοικίδιό σας για την προσωπικότητά σας

Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας στα κατοικίδια, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει να μάθετε τι σημαίνει για την προσωπικότητά σας! Αν και τα δύο...

Τα κατοικίδια μας προστατεύουν από τις αλλεργίες

Οι επιστήμονες ανέκαθεν γνώριζαν πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια, ένα σκύλο ή μια γάτα στο σπίτι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άσθμα...

Κατοικίδια: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα

Ένα κατοικίδιο μας βοηθά να είμαστε πιο υγιείς! Για παράδειγμα μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα έχουν οι γυναίκες που ζουν συντροφιά με σκύλο...