Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κλουβί για το κουνελάκι σου

Μικρά χνουδωτά σαν λούτρινα! Τα κουνέλια είναι αξιολάτρευτα, ευφυέστατα και ιδανικά κατοικίδια. Καθώς τα μαθαίνετε με την πάροδο του χρόνου, το σίγουρο είναι πως θα αγαπήσετε τη γοητεία και τη μοναδική τους προσωπικότητα. Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλα όσα απαιτούνται γύρω από την φροντίδα τους ώστε να παραμείνουν ευτυχή και υγιή.


Τα νεαρά κουνέλια είναι πιο ευαίσθητα, γι’ αυτό από την αρχή πρέπει να του παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα τόσο στην καθαριότητα του κλουβιού όσο και στην περιποίηση του ίδιου.

ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Πρώτα από όλα πρέπει να πάρετε μια σημαντική απόφαση που θα τα καθορίσει όλα! Εάν το κουνελάκι σας θα ζει σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί από την αρχή. Τα κουνέλια που ζουν στους εσωτερικούς χώρους γίνονται γρήγορα ιδανικά κατοικίδια ζώα, ενώ ένα υπαίθριο κουνέλι, ανεξάρτητα από την φροντίδα που θα του παρέχετε, δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει τόσο κοινωνικό κι εξοικειωμένο.

Κατάλληλο κλουβί!

Το κουνέλι θα απαιτήσει αρκετό χώρο. Χρειάζεται για τον ύπνο, το παιχνίδι, το φαγητό και τις ακαθαρσίες του. Για να αποφασίσετε το μέγεθος του κλουβιού θα φροντίστε να μάθετε πόσο μεγάλη, σε μέγεθος, μπορεί φτάσει η ράτσα του κουνελιού σας κι επιλέξτε ένα κλουβί για το τελικό του μέγεθος. Το κουνέλι πρέπει να είναι σε θέση να σταθεί στα πίσω πόδια του με τα αυτιά του όρθια και να μπορεί εύκολα να ξαπλώσει με τα άκρα και το σώμα του σε έκταση.

Πριν επιλέξετε ένα κλουβί, λάβετε υπόψη ότι ένα ξύλινο κλουβί μπορεί να κρατήσει οσμή θα σας δυσκολεύσει στο καθάρισμα και στην απολύμανσή του. Από την άλλη, ένα σύγχρονο εμπορικά κλουβί, που διαθέτει πλαστικό πάτο, χαρίζει άνεση και καθαριότητα τόσο σε εσάς όσο και στο κουνέλι.

Κλουβί Ιταλικό Inox Με 2 Πόρτες 80x45x42 – petgreece.gr

Προσοχή!! Αποφύγετε τα συρμάτινα κλουβιά στον πάτο. Μπορεί να ερεθίσουν και να τραυματίσουν τα πόδια του κουνελιού με την πάροδο του χρόνου.

Το ιδανικό περιβάλλον για το κατοικίδιο

Θα πρέπει η πόρτα να είναι μεγάλη για να μπαίνει και να βγαίνει το ζώο με ευκολία και το εμβαδό του πατώματος επαρκές για να χωράει το δοχείο τροφής και τουαλέτας. Μέσα πρέπει να περιέχει πέλλετ και όχι «καθαρό» πριονίδι.

* Τα πέλλετ ή συσσωματώματα ξύλου είναι ένα είδος καυσίμου υποτίθεται φιλικό προς το περιβάλλον. Κατασκευάζονται κυρίως από πριονίδι και άλλα απόβλητα από πριονιστήρια και μονάδες επεξεργασίες ξύλου.

Τα εξαρτήματα του κλουβιού και τα δοχεία τροφής, νερού και τουαλέτας πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα με νερό και λευκό ξύδι.

Τα κουνέλια χρειάζονται παιχνίδια για να παίζουν και να τρίβουν τα δόντια τους. Απλά κουτιά από χαρτόνι, χάρτινες σακούλες, σωλήνες από χαρτί κουζίνας, καθώς και πλαστικά παιχνίδια μωρών αποτελούν ασφαλή και ταυτόχρονα διασκεδαστική απασχόληση. Καλό είναι τα χαρτιά να μην περιέχουν χρώματα από μελάνι.

Tips: Αν το χαρτί κρύβει και μια μικρή ποσότητα λαχανικών ή φρούτων θα κρατήσει το κουνέλι αρκετή ώρα απασχολημένο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Υιοθετήστε ένα αδέσποτο ‒ Λόγοι που σίγουρα θα σας πείσουν

Της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Σίγουρα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τη φιλοζωία των ανθρώπων που επιλέγουν να αποκτήσουν έναν σκύλο ράτσας, είτε αγοράζοντάς τον είτε μέσω ιδιωτικής...

Εκπέμπουν SOS τα ζώα της ΑΝΙΜΑ λόγω της φωτιάς στα Καλύβια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον Δήμο Σαρωνικού. Μετά από ανάρτηση του δημάρχου, Πέτρου Φιλίππου ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,...

Κ. Παπαποστόλου: «Πολεμώ ειρηνικά για τα δικαιώματά των ζώων και χτίζω έναν κόσμο αγάπης»

Μετρά κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα για να εκπαιδεύσει φιλοζωικά μαθητές στα σχολεία αλλά και ενήλικες σε δημόσιες δράσεις. Η Κατερίνα Παπαποστόλου...

Δε με πειράζουν οι ανεκπαίδευτοι σκύλοι, αρκεί να μη προκαλούν

Το Γενάρη που μας έρχεται θα γίνω τριών χρονών αγόρι και νομίζω έχω πλέον αρκετή σοφία για να έχω γνώμη για όλα. Σήμερα θέλω...

Κουτάβι golden retriever παρακολουθεί τηλεκπαίδευση!

Μπορεί η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση να έχει τις τεχνικές δυσκολίες της και για πολλούς να αποτελεί πρόκληση, αλλά ένα μικρό κουτάβι στο instagram...