Περιορισμός στον περίπατο σκύλων στην Κίνα – Θανάτωση ζώου για τους παραβάτες

της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αναφορές για περιορισμό στον περίπατο των σκύλων στο Weixin, στην νοτιοδυτική επαρχία Yunnan της Κίνας, έως τρεις φορές την ημέρα, έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες αντιδράσεις και σχόλια στα κοινωνικά μέσα.

Η οδηγία των αρχών, όπως κυκλοφόρησε αρχικά στις 13 Νοεμβρίου, αναφέρει πως τυχόν παραβάσεις θα οδηγήσουν σε αντίποινα ως προς το ίδιο το ζώο, δηλαδή ο σκύλος θα κατάσχεται και θα θανατώνεται από τη δημόσια υπηρεσία!

Σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις, η οδηγία αυτή είναι η «αντιμετώπιση» που προτάθηκε έπειτα από μια σειρά γεγονότων όπου ασυνόδευτοι σκύλοι τραυμάτισαν περαστικούς.

Κανονικά, το νέο μέτρο θα εφαρμοζόταν από σήμερα Παρασκευή αλλά οι έντονες αντιδράσεις ανάγκασαν τις αρχές να εξετάσουν λίγο περισσότερο την εν λόγω οδηγία.

Κινεζικές αρχές και αυστηρά μέτρα για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων 

Γενικότερα διάφορα θέματα που αφορούν στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν συχνά απασχολήσει τις Κινεζικές αρχές και έχουν κατά καιρούς προκαλέσει την επιβολή ιδιαίτερων κανονισμών, όπως ο κανόνας του 2017 στο Qingdao, το Chengdu και την Shanghai, όπου επιτρέπει «έναν μόνο σκύλο ανά νοικοκυριό».

Επίσης το 2018, στην πόλη Hangzhou απαγορεύτηκε ο περίπατος σκύλου κατά τη διάρκεια της ημέρας και απαγορεύτηκε στους κατοίκους να έχουν μεγαλόσωμες ράτσες.

Δηλώσεις κατοίκων και ειδικών

«Το να μας απαγορεύσουν να βγάζουμε βόλτα τον σκύλο μας μέσα στην πόλη, δεν είναι σαν να μας απαγορεύουν να έχουμε σκύλο;», δηλώνει η κυρία Li, κάτοικος στο Weixin και συμπληρώνει ορθά πως «Δεν θα έπρεπε όλοι οι σκύλοι της χώρα να υποστούν τις συνέπειες για την κακή συμπεριφορά κάποιων ιδιοκτητών σκύλων».

Η ΜΚΟ “Animals Asia” δήλωσε πως, σύμφωνα με μελέτες, τα σκυλιά πρέπει να βγαίνουν για περπάτημα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και όπως και σε πολλές χώρες, η ευθύνη για τη συμπεριφορά του σκύλου δημοσίως πρέπει να επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του.

Η Δρ Dr Jaipal Singh Gill, γενική διευθύντρια στην Κοινότητα Πρόληψης Βαναυσότητας προς τα Ζώα της Σιγκαπούρης, δήλωσε ότι «ο περιορισμός των σκύλων σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι επιζήμιος για την καλή διαβίωση των ζώων».

Η Chengdu Fang, ιδιοκτήτρια σκύλου, δεν πιστεύει πως η συμπεριφορά ενός ζώου πρέπει να καθορίζει την τύχη των ιδιοκτητών κατοικίδιων που είναι ικανοί να εκπαιδεύουν τα ζώα τους. «Εάν ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει πώς να μεγαλώσει ένα κατοικίδιο, τότε ακόμη και ένα μόνο σκυλί μπορεί να είναι ενοχλητικό», δηλώνει.

Με πληροφορίες από:
www.bbc.com
www.theguardian.com
www.sixthtone.com
www.oipa.org

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε αγκαλιά με τον τετράποδο φίλο μας

Ακούμε πολλές φορές, ότι δεν πρέπει να κοιμόμαστε με τα σκυλιά μας, γιατί πιστεύεται ότι είναι βρώμικα και κάνουν κακό στην υγεία μας. Ωστόσο, αυτό...

Κοκκιδίωση: Η νόσος των κουνελιών και τα βασικά συμπτώματα

Κοκκιδίωση,  μια από τις πιο σοβαρές ασθένειες που προσβάλουν την οικογένεια των κουνελιών και προκαλείται από μικροσκοπικούς οργανισμούς τα κοκκίδια, που ζουν ή στο ήπαρ...

Κατοικίδια στο αυτοκίνητο: Όσα πρέπει να ξέρουμε

Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο μαζί με τα κατοικίδια μας! Πως θα τα μεταφέρετε με ασφάλεια στο αυτοκίνητο Σε μια πρόσφατη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι λόγω του...

ΟΙ 13 μυστικοί τρόποι που ο σκύλος σας λέει: «Σε Αγαπώ !»

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ με τι σημαίνουν διάφορες κινήσεις που κάνει ο σκύλος σας; Μήπως υποδηλώνουν ένα «Σε Αγαπώ! »; Οι άνθρωποι αγαπούν τα σκυλιά...

Έχεις γάτα; Έτσι μπορείς να την εκπαιδεύσεις!

Μπορεί η εκπαίδευση να συνδυάζεται περισσότερο με τα σκυλάκια ωστόσο και η γάτα μπορεί να μάθει και να αποστηθίσει πολλές εντολές! Όπως ισχύει και με...