Πολικές αρκούδες έγιναν ατραξιόν πολυτελούς ξενοδοχείου

Ένα ξενοδοχείο στην Κίνα έχει δεχθεί σφοδρή κριτική και έχει προκαλέσει τη γενική κατακραυγή καθώς επέλεξε να στεγάσει δύο πολικές αρκούδες στο lobby του, ως ατραξιόν για τους ενοίκους.

της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Το επονομαζόμενο ‘Polar Bear Hotel’, που αποτελεί μέρος του θεματικού πάρκου Polarland στην πόλη Harbin της βοριοανατολικής επαρχίας Heilongjiang, άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη εβδομάδα, υποσχόμενο στους ενοίκους των 21 δωματίων του την αδιάκοπη θέα δύο ζωντανών πολικών αρκούδων.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανάρτηση του ξενοδοχείου στο προφίλ τους στο WeChat το γεγονός προμοτάρεται ως εξής:

«Στο γεύμα, στο παιχνίδι, ακόμα και στον ύπνο σας, η πολική αρκούδα μας θα σας κρατάει παρέα.»

Ως αναμενόμενο και φυσικό, δεκάδες οργανώσεις που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων κατέκριναν τη γεγονός επισημαίνοντας πως «οι πολικές αρκούδες ανήκουν στην Αρκτική και δεν προορίζονται για να ζουν σε ζωολογικούς κήπους, ενυδρεία, γυάλινα κουτιά και πόσο μάλλον σε ξενοδοχεία!» όπως δήλωσε στο Reuters ο Jason Baker, πρόεδρος της  φιλοζωικής οργάνωσης PETA.

Όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «Οι πολικές αρκούδες για να έχουν μια πραγματική ζωή πρέπει να είναι δραστήριες, έως και 18 ώρες την ημέρα στη φύση».

Παρόμοια διεθνή κατακραυγή είχε δεχτεί και ένα εμπορικό κέντρο στην Guangzhou το 2016, όταν διέρευσαν βίντεο με την πολική αρκούδα εν ονόματι Pizza, η οποία «κοσμούσε» το mall μέσα σε ένα γυάλινο περίβλημα.

ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Η εκπρόσωπος του πάρκου Polarland αναφέρει στο ρεπορτάζ ότι ο χώρος του ξενοδοχείου που στεγάζει την αρκούδα είναι απλά η προέκταση ενός μεγαλύτερου υπαίθριου χώρου και το ζώο απολαμβάνει εξόδους στον ανοιχτό χώρο όταν ο καιρός και η θερμοκρασία το επιτρέπουν. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει πως τα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα οποία κοστολογούνται στα 290 έως και 444 δολλάρια ανά διαμονή, έγιναν ανάρπαστα ήδη από την δοκιμαστική σεζόν.

Στο βίντεο παρακάτω βλέπουμε τις δύστυχες αρκούδες, φυλακισμένες μέσα στο γυάλινο πολυτελές τους δωμάτιο, να ξοδεύουν τις μέρες τους τριγυρνώντας και κολυμπώντας σε μικρούς κύκλους.

Πολίτες, ζωόφιλοι και ακτιβιστές καλούν τον κόσμο να μποϊκοτάρει το ξενοδοχείο και να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των δύο ζώων.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Πάρε ιδέα! Έξυπνα, χειροποίητα παιχνίδια για το κατοικίδιό σου

Εάν διαθέτεις φαντασία, ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, μερικά πολύ φθηνά υλικά και φυσικά (!) αν λατρεύεις το κατοικίδιό σου, μπορείς να φτιάξεις μερικά παιχνιδάκια τα...

Αυτά τα Χριστούγεννα να κάνουν τη χουμανοσύνη καλύτερη

Αυτά τα Χριστούγεννα, που είναι λίγο διαφορετικά από όλα τα άλλα Χριστούγεννα της σύγχρονης χουμανοσύνης, εγώ είμαι απίστευτα χαρούμενος. Πρώτον, απόψε το βράδυ δεν θα...

Παναγιώτης Μήλας: Απαραίτητη η «Αστυνομία Ζώων» σε κάθε δήμο

Ο ακτιβιστής Παναγιώτης Μήλας μίλησε για τη συχνότητα των περιστατικών κακοποίησης ζώων στη χώρα μας και την ανάγκη νέου νομικού πλαισίου. Ο Παναγιώτης Μήλας παραχώρησε...

Έχεις γάτα; Έτσι μπορείς να την εκπαιδεύσεις!

Μπορεί η εκπαίδευση να συνδυάζεται περισσότερο με τα σκυλάκια ωστόσο και η γάτα μπορεί να μάθει και να αποστηθίσει πολλές εντολές! Όπως ισχύει και με...

Πως εκπαιδεύεται ένας αστυνομικός σκύλος- Οι δημοφιλέστερες ράτσες

Οι εκπαίδευση των σκύλων στην Αστυνομία είναι ιδιαίτερα σημαντική στον τομέα ανεύρεσης ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών. Η...