Πολικές αρκούδες έγιναν ατραξιόν πολυτελούς ξενοδοχείου

Ένα ξενοδοχείο στην Κίνα έχει δεχθεί σφοδρή κριτική και έχει προκαλέσει τη γενική κατακραυγή καθώς επέλεξε να στεγάσει δύο πολικές αρκούδες στο lobby του, ως ατραξιόν για τους ενοίκους.

της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Το επονομαζόμενο ‘Polar Bear Hotel’, που αποτελεί μέρος του θεματικού πάρκου Polarland στην πόλη Harbin της βοριοανατολικής επαρχίας Heilongjiang, άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη εβδομάδα, υποσχόμενο στους ενοίκους των 21 δωματίων του την αδιάκοπη θέα δύο ζωντανών πολικών αρκούδων.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανάρτηση του ξενοδοχείου στο προφίλ τους στο WeChat το γεγονός προμοτάρεται ως εξής:

«Στο γεύμα, στο παιχνίδι, ακόμα και στον ύπνο σας, η πολική αρκούδα μας θα σας κρατάει παρέα.»

Ως αναμενόμενο και φυσικό, δεκάδες οργανώσεις που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων κατέκριναν τη γεγονός επισημαίνοντας πως «οι πολικές αρκούδες ανήκουν στην Αρκτική και δεν προορίζονται για να ζουν σε ζωολογικούς κήπους, ενυδρεία, γυάλινα κουτιά και πόσο μάλλον σε ξενοδοχεία!» όπως δήλωσε στο Reuters ο Jason Baker, πρόεδρος της  φιλοζωικής οργάνωσης PETA.

Όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «Οι πολικές αρκούδες για να έχουν μια πραγματική ζωή πρέπει να είναι δραστήριες, έως και 18 ώρες την ημέρα στη φύση».

Παρόμοια διεθνή κατακραυγή είχε δεχτεί και ένα εμπορικό κέντρο στην Guangzhou το 2016, όταν διέρευσαν βίντεο με την πολική αρκούδα εν ονόματι Pizza, η οποία «κοσμούσε» το mall μέσα σε ένα γυάλινο περίβλημα.

ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Η εκπρόσωπος του πάρκου Polarland αναφέρει στο ρεπορτάζ ότι ο χώρος του ξενοδοχείου που στεγάζει την αρκούδα είναι απλά η προέκταση ενός μεγαλύτερου υπαίθριου χώρου και το ζώο απολαμβάνει εξόδους στον ανοιχτό χώρο όταν ο καιρός και η θερμοκρασία το επιτρέπουν. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει πως τα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα οποία κοστολογούνται στα 290 έως και 444 δολλάρια ανά διαμονή, έγιναν ανάρπαστα ήδη από την δοκιμαστική σεζόν.

Στο βίντεο παρακάτω βλέπουμε τις δύστυχες αρκούδες, φυλακισμένες μέσα στο γυάλινο πολυτελές τους δωμάτιο, να ξοδεύουν τις μέρες τους τριγυρνώντας και κολυμπώντας σε μικρούς κύκλους.

Πολίτες, ζωόφιλοι και ακτιβιστές καλούν τον κόσμο να μποϊκοτάρει το ξενοδοχείο και να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των δύο ζώων.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Πώς τα ζώα κατευνάζουν το άγχος και τη θλίψη

Το άγχος και η κατάθλιψη χρήζουν επιβεβλημένα βοήθειας ψυχοθεραπευτή για την αντιμετώπισή τους αλλά σίγουρα υπάρχουν πρόσθετες προτάσεις για να βοηθήσουν όσους υποφέρουν από...

Χρυσόψαρα: Όσα πρέπει να ξέρετε για την παρεξηγημένη “χρυσή” ομορφιά

Το χρυσόψαρο ή αλλιώς Goldfish ανήκει στην οικογένεια Κυπρινίδες, το γένος Καράσσιος, το είδος Carassius auratus και το υποείδος Carassius auratus auratus. Σύμφωνα με...

Σκυλάκι περιμένει στα σκαλιά να επιστρέψει ο κηδεμόνας του που απεβίωσε

Μετά τον θάνατο του κηδεμόνα τους δύο σκυλιά μείνανε χωρίς σπίτι. Ευτυχώς όμως γι΄αυτά, οι γείτονες του εκλιπόντος τα φιλοξένησαν με αποτέλεσμα το ένα...

Puppy mills: Τι συμβαίνει στα «εργοστάσια κουταβιών»;

Έχετε αναρωτηθεί τι σημαίνει ο όρος "puppy mils"; Στην ουσία, τα puppy mills δεν είναι τίποτε άλλο παρά «εργοστάσια» μαζικής παραγωγής κουταβιών που με...

Πρόστιμο 500 ευρώ σε καταστηματάρχη επειδή… γαβγίζει ο σκύλος του!

Πρόστιμο ύψους 500 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας κάτοικος της Μυτιλήνης, επειδή ο σκύλος του… γαβγίζει. Όπως κατήγγειλε στο LesvosPost ο ιδιοκτήτης του σκύλου «Ο σκύλος...