Εβδομάδα αζήτητων ζώων: Υιοθέτησε ένα ζωάκι που δεν το ψάχνει κανείς!

Η εβδομάδα αζήτητων είναι αφιερωμένη στα ζωάκια που δεν έχουν πολλές ευκαιρίες και μένουν στα αζήτητα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Association Felina Greece.
Ο Association Felina Greece είναι  σύλλογος εκτροφέων γάτας Ελλάδος, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που αφορά την ηθική εκτροφή, και υπέυθυνη ιδιοκτησία, την προστασία των γατών εκτροφής, την στατιστική απογραφή και μελέτη τους, καταγραφή των των γεννήσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, την έκδοση γεννεαλογικού χάρτη και την θέσπιση και προαγωγή πρωτοκόλλων υπέυθυνης και ηθικής εκτροφής, με κύριο γνώμονα την ευζωία των γατών.
Ο Σύλλογος εκτροφέων με το διακριτικό όνομα Felina greece είναι ένα από τα πιο ενημερώμενα, φιλικά και δημοφιλή cat club της Ευρώπης.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Σε όλο τον κόσμο καταφύγια και εθελοντές προσπαθούν μέσα από καμπάνιες να εξηγήσουν μια παρεξηγημένη ιστορία.
Μονόφθαλμα, Τυφλά, τρίποδα, γέρικα είναι κυριώς ζώα που μένουν κυριολεκτικά στα αζήτητα και είτε καταλήγουν να τους χαριστεί ευθανασία, είτε μένουν για χρόνια μέσα σε ένα κλουβί περιμένοντας κάποιον που δεν θα έρθει ποτέ.
Φανταστείτε να πάθετε ένα ατύχημα στην ηλικία των 25 ετών και να χάσετε ένα χέρι ή ένα μάτι και τότε να αποφασίσει το νοσοκομείο που σας κουράρει να σας ευθανατίσει επειδή είχατε ένα ατύχημα και θεωρούν ότι δεν θα έχετε καλή ποιότητα ζωής ή ότι δεν θα έχετε ευκαιρία να επανενταχθείτε στην κοινωνία.
Σκεφτείτε να φτάσετε 40 ετών και οι φίλοι σας να πάψουν να σας κάνουν παρέα γιατί σας θεωρούν γέρο, και να σας κλείσουν για το υπόλοιπο της ζωής σας σε ένα κλουβί.
Πως νιώθει ένας άνθρωπος που βρίσκεται στα 40? στα 50 ή στα 60? Σίγουρα δε νιώθει ότι τελείωσε η ζωή του.
Πως νιώθει ένας άθρωπος που είχε ένα ατύχημα αλλά θέλει με όλη του την ψυχή να συνεχίσει τη ζωή του?
Τα ζώα προσαρμόζονται πολύ καλύτερα απο εμάς, ξεπερνούν τον πόνο και μαθαίνουν να ζουν με ο,τι έχουν.
Μια μονόφθαλμη γάτα μπορεί να δώσει την ίδια αγάπη και της αξίζει να λάβει την ίδια αγάπη με μια γάτα που έχει και τα δυο της μάτια.
Την ερχόμενη εβδομάδα, εβδομάδα αζήτητων ζώων, ανοίγουμε την καρδιά μας, ανοίγουμε μια αγκαλιά και δίνουμε μια ευκαιρία στα λιγότερο υιοθετίσιμα ζωάκια να βρουν το παντοτινό τους σπίτι όπως τους αξίζει.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Εκπληκτικά γατόσπιτα τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από νέους διαφορετικούς ανθρώπους που ενώνονται μαζί για έναν σκοπό με σεβασμό και διάθεση προσφοράς.  Η ιδέα είναι απλή. Κάθε...

Η τυφλή κολυμβήτρια και ο Radar θέλουν να πάνε στους Παραολυμπιακούς!

Η Αναστασία Παγώνη, η νεαρή, τυφλή αθλήτρια και ο σκύλος-οδηγός της, Radar θέλουν αν πάνε στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο το 2021! Η 16χρονη Αναστασία, που...

Αναζητά κατάλληλο χώρο για καταφύγιο αδέσποτων ζώων ο δήμος Αθναίων

Αναζητά κατάλληλο χώρο για καταφύγιο αδέσποτων ζώων ο δήμος Αθναίων Η δημοτική αρχή επιδιώκει να βρει τον χώρο που θα στεγαστούν τα αδέσποτα ενώ...

Κωνσταντινούπολη: Σε καραντίνα η Gli, γάτα της Αγιάς Σοφιάς

Η Gli, η γάτα που εδώ και 16 χρόνια τριγυρνά στην Αγία Σοφία, αρρώστησε. Αυτές τις μέρες παραμένει σε ιδιωτική κατοικία και λαμβάνει τη...

Περιορισμός στον περίπατο σκύλων στην Κίνα – Θανάτωση ζώου για τους παραβάτες

της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Αναφορές για περιορισμό στον περίπατο των σκύλων στο Weixin, στην νοτιοδυτική επαρχία Yunnan της Κίνας, έως τρεις φορές την ημέρα, έχουν συγκεντρώσει...