Εβδομάδα αζήτητων ζώων: Υιοθέτησε ένα ζωάκι που δεν το ψάχνει κανείς!

Η εβδομάδα αζήτητων είναι αφιερωμένη στα ζωάκια που δεν έχουν πολλές ευκαιρίες και μένουν στα αζήτητα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Association Felina Greece.
Ο Association Felina Greece είναι  σύλλογος εκτροφέων γάτας Ελλάδος, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που αφορά την ηθική εκτροφή, και υπέυθυνη ιδιοκτησία, την προστασία των γατών εκτροφής, την στατιστική απογραφή και μελέτη τους, καταγραφή των των γεννήσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, την έκδοση γεννεαλογικού χάρτη και την θέσπιση και προαγωγή πρωτοκόλλων υπέυθυνης και ηθικής εκτροφής, με κύριο γνώμονα την ευζωία των γατών.
Ο Σύλλογος εκτροφέων με το διακριτικό όνομα Felina greece είναι ένα από τα πιο ενημερώμενα, φιλικά και δημοφιλή cat club της Ευρώπης.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Σε όλο τον κόσμο καταφύγια και εθελοντές προσπαθούν μέσα από καμπάνιες να εξηγήσουν μια παρεξηγημένη ιστορία.
Μονόφθαλμα, Τυφλά, τρίποδα, γέρικα είναι κυριώς ζώα που μένουν κυριολεκτικά στα αζήτητα και είτε καταλήγουν να τους χαριστεί ευθανασία, είτε μένουν για χρόνια μέσα σε ένα κλουβί περιμένοντας κάποιον που δεν θα έρθει ποτέ.
Φανταστείτε να πάθετε ένα ατύχημα στην ηλικία των 25 ετών και να χάσετε ένα χέρι ή ένα μάτι και τότε να αποφασίσει το νοσοκομείο που σας κουράρει να σας ευθανατίσει επειδή είχατε ένα ατύχημα και θεωρούν ότι δεν θα έχετε καλή ποιότητα ζωής ή ότι δεν θα έχετε ευκαιρία να επανενταχθείτε στην κοινωνία.
Σκεφτείτε να φτάσετε 40 ετών και οι φίλοι σας να πάψουν να σας κάνουν παρέα γιατί σας θεωρούν γέρο, και να σας κλείσουν για το υπόλοιπο της ζωής σας σε ένα κλουβί.
Πως νιώθει ένας άνθρωπος που βρίσκεται στα 40? στα 50 ή στα 60? Σίγουρα δε νιώθει ότι τελείωσε η ζωή του.
Πως νιώθει ένας άθρωπος που είχε ένα ατύχημα αλλά θέλει με όλη του την ψυχή να συνεχίσει τη ζωή του?
Τα ζώα προσαρμόζονται πολύ καλύτερα απο εμάς, ξεπερνούν τον πόνο και μαθαίνουν να ζουν με ο,τι έχουν.
Μια μονόφθαλμη γάτα μπορεί να δώσει την ίδια αγάπη και της αξίζει να λάβει την ίδια αγάπη με μια γάτα που έχει και τα δυο της μάτια.
Την ερχόμενη εβδομάδα, εβδομάδα αζήτητων ζώων, ανοίγουμε την καρδιά μας, ανοίγουμε μια αγκαλιά και δίνουμε μια ευκαιρία στα λιγότερο υιοθετίσιμα ζωάκια να βρουν το παντοτινό τους σπίτι όπως τους αξίζει.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Εκπέμπουν SOS τα ζώα της ΑΝΙΜΑ λόγω της φωτιάς στα Καλύβια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον Δήμο Σαρωνικού. Μετά από ανάρτηση του δημάρχου, Πέτρου Φιλίππου ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,...

Τα κατοικίδια μολύνονται από κορονοϊό, αλλά δεν τον μεταδίδουν

Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν 540 σκυλιά και 277 γάτες στη Λομβαρδία, την περιοχή στην Ιταλία που επλήγη περισσότερο από τον κορονοϊό. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι...

Είμαι στειρωμένος και είμαι καλά

Επειδή κάτι πήρε το μάτι μου σε κάτι γκρουπ του Facebook αλλά και κάτι κουτσομπολιά στο βουνό από περίεργους χούμανς, θέλω να κάνω μια...

«Χέρι βοηθείας» για τα αδέσποτα του δήμου Αγρινίου

Έκκληση να μην εγκαταλείπουν τα δεσποζώμενα ζώα οι ιδιοκτήτες τους κάνει η Φλοζωική Οργάνωση Αγρινίου. Έκκληση προς όλους τους φιλόζωους που βγάζουν τα κατοικίδιά τους βόλτα...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι παπαγάλοι μιλάνε;

Οι παπαγάλοι είναι από τη φύση τους πολύ κοινωνικοί και τους αρέσει πολύ να συναναστρέφονται με τους ανθρώπους. Επίσης, έχουν την ξεχωριστή ικανότητα να...