Εβδομάδα αζήτητων ζώων: Υιοθέτησε ένα ζωάκι που δεν το ψάχνει κανείς!

Η εβδομάδα αζήτητων είναι αφιερωμένη στα ζωάκια που δεν έχουν πολλές ευκαιρίες και μένουν στα αζήτητα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Association Felina Greece.
Ο Association Felina Greece είναι  σύλλογος εκτροφέων γάτας Ελλάδος, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που αφορά την ηθική εκτροφή, και υπέυθυνη ιδιοκτησία, την προστασία των γατών εκτροφής, την στατιστική απογραφή και μελέτη τους, καταγραφή των των γεννήσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, την έκδοση γεννεαλογικού χάρτη και την θέσπιση και προαγωγή πρωτοκόλλων υπέυθυνης και ηθικής εκτροφής, με κύριο γνώμονα την ευζωία των γατών.
Ο Σύλλογος εκτροφέων με το διακριτικό όνομα Felina greece είναι ένα από τα πιο ενημερώμενα, φιλικά και δημοφιλή cat club της Ευρώπης.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Σε όλο τον κόσμο καταφύγια και εθελοντές προσπαθούν μέσα από καμπάνιες να εξηγήσουν μια παρεξηγημένη ιστορία.
Μονόφθαλμα, Τυφλά, τρίποδα, γέρικα είναι κυριώς ζώα που μένουν κυριολεκτικά στα αζήτητα και είτε καταλήγουν να τους χαριστεί ευθανασία, είτε μένουν για χρόνια μέσα σε ένα κλουβί περιμένοντας κάποιον που δεν θα έρθει ποτέ.
Φανταστείτε να πάθετε ένα ατύχημα στην ηλικία των 25 ετών και να χάσετε ένα χέρι ή ένα μάτι και τότε να αποφασίσει το νοσοκομείο που σας κουράρει να σας ευθανατίσει επειδή είχατε ένα ατύχημα και θεωρούν ότι δεν θα έχετε καλή ποιότητα ζωής ή ότι δεν θα έχετε ευκαιρία να επανενταχθείτε στην κοινωνία.
Σκεφτείτε να φτάσετε 40 ετών και οι φίλοι σας να πάψουν να σας κάνουν παρέα γιατί σας θεωρούν γέρο, και να σας κλείσουν για το υπόλοιπο της ζωής σας σε ένα κλουβί.
Πως νιώθει ένας άνθρωπος που βρίσκεται στα 40? στα 50 ή στα 60? Σίγουρα δε νιώθει ότι τελείωσε η ζωή του.
Πως νιώθει ένας άθρωπος που είχε ένα ατύχημα αλλά θέλει με όλη του την ψυχή να συνεχίσει τη ζωή του?
Τα ζώα προσαρμόζονται πολύ καλύτερα απο εμάς, ξεπερνούν τον πόνο και μαθαίνουν να ζουν με ο,τι έχουν.
Μια μονόφθαλμη γάτα μπορεί να δώσει την ίδια αγάπη και της αξίζει να λάβει την ίδια αγάπη με μια γάτα που έχει και τα δυο της μάτια.
Την ερχόμενη εβδομάδα, εβδομάδα αζήτητων ζώων, ανοίγουμε την καρδιά μας, ανοίγουμε μια αγκαλιά και δίνουμε μια ευκαιρία στα λιγότερο υιοθετίσιμα ζωάκια να βρουν το παντοτινό τους σπίτι όπως τους αξίζει.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

«Χέρι βοηθείας» για τα αδέσποτα του δήμου Αγρινίου

Έκκληση να μην εγκαταλείπουν τα δεσποζώμενα ζώα οι ιδιοκτήτες τους κάνει η Φλοζωική Οργάνωση Αγρινίου. Έκκληση προς όλους τους φιλόζωους που βγάζουν τα κατοικίδιά τους βόλτα...

Κάνει ή όχι να φιλάμε τον σκύλο μας;

Αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλων δε διστάζουν να δείξουν την αγάπη τους στο κατοικίδιό τους δίνοντας ένα φιλί. Πόσο συνετό είναι όμως κάτι τέτοιο; Μπορούμε άφοβα...

Προτιμάτε σκύλο ή γάτα; Τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σας

Υπάρχουν πολλά κριτήρια που ένας άνθρωπος έχει διαφορετικό χαρακτήρα από έναν άλλον. Γνωρίζατε ότι ένα από αυτά τα κριτήρια μπορεί να είναι και η...

Το ξέρετε ότι κάποιοι σκύλοι παθαίνουμε PTSD;

Σήμερα θα σας πω για κάτι που διάβασα και πολύ αναστατώθηκα! Οι σκύλοι, και στατιστικά πιθανότερο αυτοί που είναι «εργαζόμενοι», μπορεί να πάθουν Διαταραχή...

Εφαρμογή κινητού MeowTalk: ήρθε η ώρα να μάθετε τι διατάζει η γάτα σας

Έχεις γάτα; Έχεις smartphone; Εάν και στα δύο απαντήσατε «ναι», τότε ήρθε η ώρα να μάθετε τι διατάζει η γάτα σας σε κάθε της...