Αδέσποτες ψυχές: Αναζητούν τον σεβασμό και τη φροντίδα μας

της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Σωκράτης, από τους πιο γνωστούς αδέσποτους σκυλάκους του κέντρου της Αθήνας, που έμοιαζε με λιονταράκι, δεν είναι πλέον μαζί μας.

Στις 20 Νοεμβρίου χτυπήθηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα στην οδό Σοφοκλέους, πάλεψε με τη ζωή του στο ΔΙΚΕΠΑΖ, όπου και μεταφέρθηκε, αλλά δυστυχώς εξέπνευσε. Αναζητείται αυτόπτης μάρτυρας, ώστε να εντοπιστεί ο εγκληματίας οδηγός και να δικαιωθεί ο Σωκράτης, που, ενώ δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, του αφαιρέθηκε η ζωή.

Οι αδέσποτες ψυχές απλά αναζητούν τον σεβασμό και τη φροντίδα μας

Όπως ο Σωκράτης, έτσι και κάθε αδέσποτη τετράποδη ψυχή κυκλοφορεί καταδικασμένη σε έναν άδικο θάνατο. Δυστυχήματα από οχήματα και εγκατάλειψη, φρικιαστικές κακοποιήσεις και δηλητηριάσεις είναι μόνο κάποια από όσα έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά τα αδέσποτα ζώα.

Ψυχούλες που κάνουν μια έντονη προσπάθεια να επιζήσουν, που το μόνο που διαβάζεις στο βλέμμα τους είναι η ανάγκη για χάδι, στερούνται όχι μόνο της σπιτικής ζεστασιάς, αλλά και του σεβασμού μας.

αδέσποτες ψυχές

Ψυχές που θα ήταν ικανοποιημένες ακόμη και με ό,τι περισσεύει από το πιάτο μας συχνά δεν μπορούν να έχουν ούτε λίγο καθαρό νερό, γιατί υπάρχει έλλειψη πραγματικής αγάπης προς τα ζώα.

Ο Σωκράτης, όπως και όλοι οι χνουδωτοί φίλοι των δρόμων, είναι παραπάνω από έτοιμοι να γίνουν μέρος μιας οικογένειας. Αντ’αυτού, αναζητούν τροφή σε κάδους, ζητιανεύουν ένα χάδι και γίνονται αποδέκτες αδικίας και βίας.

Για τη μείωση του φαινομένου των αδέσποτων πρέπει όλοι να υιοθετούμε με πλήρη συνείδηση τους τετράποδους συντρόφους μας, να δεσμευόμαστε για τη στείρωση και τη φροντίδα τους και να ευαισθητοποιηθούμε, όσο μπορεί ο καθένας, για τις ψυχές που δεν έχουν σπίτι.

Είναι καιρός να συμβάλουμε όλοι ώστε να βελτιωθεί η μοίρα των αδέσποτων.

Κανένα οικόσιτο ζώο δεν προτιμάει να ζει μόνο του και σίγουρα κανένα ζώο δεν ονειρεύεται μια ζωή σε κλουβί φιλοξενίας.  Σκύλοι και γάτες, πρόθυμοι πάντα να γίνουν οι πιο πιστοί σύντροφοί μας, είναι χαρούμενοι μόνο κοντά σε ανθρώπους που τους φροντίζουν και τους σέβονται. Ας γίνουμε, ο καθένας ξεχωριστά, ένας τέτοιος άνθρωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Εύκολοι τρόποι για να βοηθήσεις τα αδέσποτα

Οι Φιλοζωικές δράσεις και τα καταφύγια σε συνεργασία με τους δήμους έχουν προχωρήσει σε μια πολύ σημαντική κίνηση βοήθειας στα αδέσποτα. Τοποθετούν σπιτάκια και...

Τι είναι το catnip που τόσο λατρεύουν οι γάτες;

To catnip είναι "ναρκωτικό" για τις γάτες! Μην ανησυχείτε, δεν έχει καμία αρνητική επίδραση Ποιο είναι αυτό το βότανο Στα ελληνικά είναι γνωστό ως γλήχωμα ή...

Δήμος Αθηναίων: Τοποθετεί σπιτάκια για γάτες σε γειτονιές της πόλης

Ένα νέο πρόγραμμα τοποθέτησης μικρών σπιτιών για γάτες, το οποίο θα εξαπλωθεί σταδιακά σε όλο και περισσότερες γειτονιές της πόλης προσφέροντας στους τετράποδους φίλους...

Μόλις δω λιακάδα, σκέφτομαι κεφτέδες

Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα μέρη αλλά στο μπαλκόνι και στο σαλόνι μας έχει μια φοβερή ζέστη και λιακάδα. Είναι, μου είπε ο...

Πολικές αρκούδες έγιναν ατραξιόν πολυτελούς ξενοδοχείου

Ένα ξενοδοχείο στην Κίνα έχει δεχθεί σφοδρή κριτική και έχει προκαλέσει τη γενική κατακραυγή καθώς επέλεξε να στεγάσει δύο πολικές αρκούδες στο lobby του,...