Αδέσποτες ψυχές: Αναζητούν τον σεβασμό και τη φροντίδα μας

της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Σωκράτης, από τους πιο γνωστούς αδέσποτους σκυλάκους του κέντρου της Αθήνας, που έμοιαζε με λιονταράκι, δεν είναι πλέον μαζί μας.

Στις 20 Νοεμβρίου χτυπήθηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα στην οδό Σοφοκλέους, πάλεψε με τη ζωή του στο ΔΙΚΕΠΑΖ, όπου και μεταφέρθηκε, αλλά δυστυχώς εξέπνευσε. Αναζητείται αυτόπτης μάρτυρας, ώστε να εντοπιστεί ο εγκληματίας οδηγός και να δικαιωθεί ο Σωκράτης, που, ενώ δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, του αφαιρέθηκε η ζωή.

Οι αδέσποτες ψυχές απλά αναζητούν τον σεβασμό και τη φροντίδα μας

Όπως ο Σωκράτης, έτσι και κάθε αδέσποτη τετράποδη ψυχή κυκλοφορεί καταδικασμένη σε έναν άδικο θάνατο. Δυστυχήματα από οχήματα και εγκατάλειψη, φρικιαστικές κακοποιήσεις και δηλητηριάσεις είναι μόνο κάποια από όσα έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά τα αδέσποτα ζώα.

Ψυχούλες που κάνουν μια έντονη προσπάθεια να επιζήσουν, που το μόνο που διαβάζεις στο βλέμμα τους είναι η ανάγκη για χάδι, στερούνται όχι μόνο της σπιτικής ζεστασιάς, αλλά και του σεβασμού μας.

αδέσποτες ψυχές

Ψυχές που θα ήταν ικανοποιημένες ακόμη και με ό,τι περισσεύει από το πιάτο μας συχνά δεν μπορούν να έχουν ούτε λίγο καθαρό νερό, γιατί υπάρχει έλλειψη πραγματικής αγάπης προς τα ζώα.

Ο Σωκράτης, όπως και όλοι οι χνουδωτοί φίλοι των δρόμων, είναι παραπάνω από έτοιμοι να γίνουν μέρος μιας οικογένειας. Αντ’αυτού, αναζητούν τροφή σε κάδους, ζητιανεύουν ένα χάδι και γίνονται αποδέκτες αδικίας και βίας.

Για τη μείωση του φαινομένου των αδέσποτων πρέπει όλοι να υιοθετούμε με πλήρη συνείδηση τους τετράποδους συντρόφους μας, να δεσμευόμαστε για τη στείρωση και τη φροντίδα τους και να ευαισθητοποιηθούμε, όσο μπορεί ο καθένας, για τις ψυχές που δεν έχουν σπίτι.

Είναι καιρός να συμβάλουμε όλοι ώστε να βελτιωθεί η μοίρα των αδέσποτων.

Κανένα οικόσιτο ζώο δεν προτιμάει να ζει μόνο του και σίγουρα κανένα ζώο δεν ονειρεύεται μια ζωή σε κλουβί φιλοξενίας.  Σκύλοι και γάτες, πρόθυμοι πάντα να γίνουν οι πιο πιστοί σύντροφοί μας, είναι χαρούμενοι μόνο κοντά σε ανθρώπους που τους φροντίζουν και τους σέβονται. Ας γίνουμε, ο καθένας ξεχωριστά, ένας τέτοιος άνθρωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Νέα μελέτη: Οι άνθρωποι μεταδίδουν τον κορονοϊό στις γάτες και τους σκύλους τους

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, μπορεί να μεταδώσουν την ασθένεια στις γάτες και τους σκύλους τους, σύμφωνα με μια...

Πώς τα ζώα κατευνάζουν το άγχος και τη θλίψη

Το άγχος και η κατάθλιψη χρήζουν επιβεβλημένα βοήθειας ψυχοθεραπευτή για την αντιμετώπισή τους αλλά σίγουρα υπάρχουν πρόσθετες προτάσεις για να βοηθήσουν όσους υποφέρουν από...

Φόλα σε έξι σκυλιά Beagle έριξαν άγνωστοι στη Θυμαριά Έβρου

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά συνολικά έξι κυνηγόσκυλα ράτσας Beagle δολοφόνησαν με φόλα άγνωστοι (ή άγνωστος) στο χωριό Θυμαριά του Έβρου. Τα σκυλιά...

Διψασμένο φίδι πίνει νερό από μπουκάλι σαν άνθρωπος! (video)

Ένα φίδι, προφανώς πολύ διψασμένο, εμφανίζεται στο παρακάτω βίντεο να πίνει νερό από μπουκάλι σαν άνθρωπος. Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε γνωστή η ακριβής...

Αίγινα: Στόχος να γίνει η πρώτη πόλη χωρίς αδέσποτους σκύλους

Η Αίγινα φιλοδοξεί να γίνει το 2021 η πρώτη κοινότητα στην Ελλάδα με μηδέν αδέσποτους σκύλους και ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να κατακτήσει...